Mulgi kapsad

Tuntud Viljandimaa ehk mulgi roog hapukapsastest, sealihast ja kruupidest. (NB! "mulgikapsad" vs "Mulgi kapsad"). 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
2-3 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg hapukapsast

0.5-1 kg pekisemat läbikasvanud sealiha (nt seakülg või kaelakarbonaad)

200 g odrakruupe

5-6 dl vett

1 tl soola

soovi korral suhkrut

Valmistamine

Pane kapsad keedunõusse. Lisa väikesteks tükkideks lõigatud sealiha ja pestud kruubid.
Lisa niipalju vett (umbes 5-6 dl), et toiduained oleksid kaetud.
Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 2-3 tundi, kuni kapsad, kruubid ja sealiha on pehmed. (Vajadusel lisa veel veidi vett). NB! Segada pole vaja!
Valmis kapsad maitsesta soola ja suhkruga.

* Mina kasutan terveid kruupe (jäävad hamba all mõnusamad, kui tangud) ja sea kaelakarbonaadi (väherasvasem, aga ikkagi maitsev). Hapukapsas on Uus-Kongo talu oma.

LISA KOMMENTAAR

hexy
postitatud 22.05.2010 14:36

Ma pole kruupide sõber, aga need kapsad maitsesid mulle küll, natuke vähem kruupe paneks vast.

Dee
postitatud 25.11.2008 20:32

Pole nii pikka aega seda toitu teinud... Lausa keele viis alla!

Piret
postitatud 12.11.2012 22:35

Vaga maitsev tulemus oli. Laspsele ka meeldis, ja see on meie peres oluline!

Leida
postitatud 25.12.2012 16:47

väga maitsvat tulid. teen neid nüüd väga tihti