Krõmpsuv porgandi-maapähklisalat

Lihtne porganditoorsalat, kus maapähklid lisavad veidi põnevust.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Mikrolaineahjus
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g porgandit (u 4 suuremat porgandit)

100 g röstitud soolapähkleid (nt Germund)

2 sl maapähkliõli või oliiviõli

2 sl sidrunimahla

paar tilka seesamiõli

hakitud värsket (siledalehist) peterselli

Valmistamine

Koori porgandid ja lõika umbes 5 mm paksusteks tikkudeks (mina kasutasin köögikombaini kandilist ribalõikurit). Pane klaasikaussi ning seejärel 90 sekundiks mikroahju täisvõimsusele - see teeb porgandid veidi pehmemaks. 

Sega kuumutatud porganditele juurde oliivi- ja seesamiõli, maitsesta sidrunimahlaga ning lisa hakitud petersell. 

  • Kui Sa mikroahju kasutada ei taha, siis võid porgandeid oliiviõlis paar minutit kuumutada või teha lihtsalt toorsalatit! 

Retsept adapteeritud Nigella Lawsoni raamatust "Forever Summer", porgandite mikroahjus kuumutamise idee Harumi Kurihara raamatust "Harumi's Japanese Cooking".

LISA KOMMENTAAR

fiisi
postitatud 31.05.2009 18:41

Kas kuidagi saaks seda ka ilma mikroahjuta teha? Mul seda pole, aga hea meelega prooviks. Kui tavalise panni peal kuumutada, siis kui kaua?

PIlle @ Nami-nami
postitatud 31.05.2009 21:10

Kuumuta siis potis väheses õlis mõned minutid, nii et porgandid pehmenevad, aga jäävad ikka veel krõmpsud.