Suvine kurgi-sinepikana

Mahedas sinepi-koorekastmes peituvad ka kergelt kuumutatud kurgiviilud. Kõrvale sobivad keedetud kartulid. Rootsis kutsutakse seda rooga suvekanaks (sommarkyckling) - ja kuidagi suviselt värske on see tõesti.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kana rinna- või kintsufileed

praadimiseks võid

2-3 dl 35% rõõska koort

2 tl prantsuse Dijon'i sinepit

2-3 (soovitavalt värsket) küüslauguküünt

100 g suitsupeekonit

1 väiksem pikk kurk

0.5 dl hakitud värsket tilli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

keedetud (varajasi) kartuleid

Valmistamine

Kui kasutad kintsufileesid või kanafileelõike, siis pane need niisama pannile. Terved kanafileed võid esmalt kas õhemaks taguda või horisontaalselt pooleks lõigata. 

Sulata paksupõhjalisel ja kõrgeservalisel pannil või, lisa kanafileed ja prae mõlemalt poolt mõõdukal tulel kuldpruuniks (7-8 minutit).

Vala pannile rõõsk koor, lisa kooritud küüslauguküüned ja sinep. Sega, kata pann kaanega ning hauta mõõdukal tulel umbes 10 minutit. Lisa hakitud till ja kurgiviilud, maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta veel minut aega. 

Samal ajal haki suitsupeekon väikesteks tükkideks ning prae pannil krõbedaks ja kuldseks. Lase mõned minutit köögipaberil taheneda. 

Serveerimiseks tõsta kanafileed taldrikule, nirista peale kastet ning tõsta peale praetud peekonitükikesi.

Foto tegi Juta Kübarsepp ajakirja Kodu & Aed 2014. a. augustinumbri jaoks. 

LISA KOMMENTAAR

Kristel
postitatud 07.10.2008 22:16

Väga mõnus kaste tuli! Kana jäi ainult natuke magedaks, oleks pidanud enne kastme lisamist rohkem maitsestama.

Piret
postitatud 27.09.2011 21:02

Väga maitsev toit tuli:) Peekoni asemel kasutasin maasuitsu kaelakarbonaadi, aga sellest vast väga midagi ei muutunud.

Mari
postitatud 10.06.2014 21:20

Meeldis. Kindlasti teen kunagi veel. Ainult küüslauku panin kolm suurt, ja seda oli liiast. Tegin broilerikintsulihast, väga hea oli.

Endla
postitatud 04.08.2014 17:58

Väga hea toit, kuid kommenteerima pani mind hoopiski tuttava soomlanna jutt sellest, kuidas tema ema talle enne abiellumist elutarkust oli jaganud: söögitegemine on lihtne, võtad liha, praed võis ja siis keedad koores. Tuli meelde, kui seda retsepti lugesin. Klassika, hea klassika.

Pille
postitatud 28.06.2015 15:04

7070

Kiisumiisu
postitatud 30.06.2015 10:06

Väga lihtne ja maitsev kaste, eriti hea värskete eesti kartulitega. Lisasime veel erinevaid ürte, mulle maitses ka ilma peekonita, minu arust peekoni lisamine polnud eriti vajalik.