Kana sinepi-koorekastmes

Lihtne ja kerge sinepimaitsega kanaroog sobib hästi ka lastega peredele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 väiksemat kanafileed

praadimiseks õli

1 sibul

1 punane paprika

vett

4 sl rõõska või hapukoort

maitse järgi mahedamaitselist sinepit

soola ja musta pipart

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Haki sibul, lõika paprika väiksemateks tükkideks. Kuumuta pannil õli. Lisa sibul ja paprika ning prae neid umbes 5 minutit tasasel tulel. Tõsta praetud sibula-paprikasegu pannilt kõrvale.

Vajadusel lisa pannile veel veidi õli. Kui kanafileed on väga paksud, siis lõika need horisontaalselt pooleks. Maitsesta kanafileed kergelt soolaga ja prae pannil mõlemalt poolt kenasti kuldpruuniks. 

Lisa pannile nii palju vett, et kanatükid oleksid poolenisti vedelikus. Lisa praetud paprika-sibulasegu uuesti pannile ning hauta kümmekond minutit. Siis sega juurde rõõsk või hapukoor, maitsesta kaste soola, pipra ja sinepiga parajaks. 

Kõrvale paku näiteks kartuliputru, spargelkapsast ja minimaisi. 

Inglismaal elava rumeenlanna Ruxandra Trandafoiu retsept ilmus ka ajakirja Pere ja Kodu retseptilisas Pereköök (juuli 2016), pildi tegi Hele-Mai Alamaa, illustratsioonide autoriks on Nora Adeele Kalda.

LISA KOMMENTAAR