Porgandi-suitsulõhesupp

Sellist maitsvat suppi serveeritakse Boardwalki restoranis Queenslandis, Uus-Meremaal.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

15 g võid

1 hakitud sibul

1 hakitud küüslauguküüs

3 hakitud suurt porgandit

2 dl valget veini

1 l heledat kalapuljongit

2-3 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

200 g kuumsuitsulõhet

soola ja musta pipart

värsket murulauku

Valmistamine

Kuumuta õli ja või suures potis keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning prae, kuni sibul on pehme, aga mitte pruunistunud.

Lisa hakitud porgand ja alanda kuumust. Kata pott kaanega ning kuumuta porgandeid tasasel tulel kaane all umbes 5 minutit, kuni need pehmenevad. Ära pruunista!

Lisa valge vein ja keeda, kuni see on aurustunud. Lisa kalapuljong ja keeda kolmandiku võrra kokku.

LIsa rõõsk koor ja 150 g suitsulõhetükikestest. Kuumuta keemiseni, siis püreesta supp saumikseriga või kannmikseris. Pane püreesupp tagasi potti, maitsesta soola-pipraga. 

Serveeri suppi, kaunistuseks pane ülejäänud suitsulõhetükikesi ja hakitud murulauku.

Võid supi ka külmkappi jahtuma panna. Järgmisel päeval on maitse veelgi parem! Kuumuta tasakesti enne serveerimist. 

Allikas: Waitrose

LISA KOMMENTAAR