1 sl oliiviõli
15 g võid
1 hakitud sibul
1 hakitud küüslauguküüs
3 hakitud suurt porgandit
2 dl valget veini
1 l heledat kalapuljongit
2-3 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
200 g kuumsuitsulõhet
soola ja musta pipart
värsket murulauku
Kuumuta õli ja või suures potis keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning prae, kuni sibul on pehme, aga mitte pruunistunud.
Lisa hakitud porgand ja alanda kuumust. Kata pott kaanega ning kuumuta porgandeid tasasel tulel kaane all umbes 5 minutit, kuni need pehmenevad. Ära pruunista!
Lisa valge vein ja keeda, kuni see on aurustunud. Lisa kalapuljong ja keeda kolmandiku võrra kokku.
LIsa rõõsk koor ja 150 g suitsulõhetükikestest. Kuumuta keemiseni, siis püreesta supp saumikseriga või kannmikseris. Pane püreesupp tagasi potti, maitsesta soola-pipraga.
Serveeri suppi, kaunistuseks pane ülejäänud suitsulõhetükikesi ja hakitud murulauku.
Võid supi ka külmkappi jahtuma panna. Järgmisel päeval on maitse veelgi parem! Kuumuta tasakesti enne serveerimist.
Allikas: Waitrose
Porgandi-suitsulõhesupp
Sellist maitsvat suppi serveeritakse Boardwalki restoranis Queenslandis, Uus-Meremaal.