Tursk kreemjas apelsini-sidrunikastmes

Mahedamaitseline kalaroog peaks ka lastele hästi maitsema.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Serveerimiseks:

keedetud kartuleid või bulgur-nisu (fotol)

500 g tursafileed või muud valget kalafileed

1 sl võid

2 sl nisujahu

2 dl kalapuljongit

2 dl 10% rõõska koort

0.5 sidrunit

1 suur apelsin

1 küüslauguküüs

peotäis hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta potis või, lisa jahu ja prae läbi. Ära pruunista! 

Lisa kalapuljong ja rõõsk koor, sega hoolega (või siis vesi ja kalapuljongikontsentraat). Keeda kastet 3-4 minutit. Lisa sidruni- ja apelsinimahl ning kuumuta kaste uuesti keemiseni. Maitsesta soola ja pipraga.

Lõika tursafilee tükkideks ning lisa potti. Kata pott kaanega ning hauta kalatükke nõrgal kuumusel umbes 5 minutit.

Koori ja peenesta küüslauk ja puista koos hakitud peterselli ning riivitud apelsinikoorega potti.
Serveeri keedetud kartulite ning aedviljadega.

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. aprillinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Fre
postitatud 20.12.2008 21:57

Tegime täna selle retsepti järgi kala, maitses päris hea.

Anna-Liisa M @ FB
postitatud 01.03.2014 21:13

Ma tegin seda vahepeal nii tihti, sest see oli üks esimesi kalaretsepte, mille järgi oma kaksikutele kala valmistasin ja neile nii väga meeldis. Endale muidugi ka. Peakski järgmise nädala menüüsse uuesti sisse planeerima selle, sest väga ammu pole söönud.

matu
postitatud 06.03.2014 22:02

Täitsa maitsev tuli. Voibolla panin liiga palju sidrunimahla,veidi hapukas sai, aga midagi sarnast teen kindlasti veel...