Mee-sinepilõhe

Mee ja sinepiga maitsestatud lõhefilee sobib hästi talvisele pidulauale.

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg forelli- või lõhefileed

1 tl soola

1 tl suhkrut

1 tl purustatud musta pipart

Sinepi-meekate:

2 sl Dijoni sinepit

2 sl mett või vahtrasiirupit

2 sl hakitud värsket tilli

1 tl riivitud ingverijuurt

1 tl jõuluvürtse (vürtspipart, nelki)

3-4 sl riivsaia või riivleiba

Valmistamine

Eemalda lõhefileelt rasvane köhuäär - seda võib kasutada mõne muu roa valmistamisel. Samuti noki pintsettide abil välja kõik peened pindluud. 

Aseta kala sobiva suurusega ahjuvormi, nahk allpool. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Kata toidukilega ning lase vähemalt 4 tundi, soovitatavalt 24 tundi jahedas maitsestuda. 

Kuumuta ahi 200C. Sega sinepi-meekatte ained omavahel (v.a. riivsai) ning määri ühtlase kihina kalale. Puista peale riivsai või -leib. 

Küpseta kala 200-kraadise ahju keskosas umbes 20 minutit. 

NB! Punane kala võib keskelt veidi roosakaks jääda!

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Castillo de Molina Reserva Chardonnay (Tšiili)

Vein on valmistatud ookeani tugevate mõjutustega jahedas piirkonnas, Casablanca orus. Osa veinist on laagerdunud Prantsuse tammevaatides 4 kuud.

Värvus: särav helekollane

Aroom: intensiivne, tunda troopilisi puuvilju, ananassi ja magusaid tsitruseid, millega seguneb mesine tammevanilli nüanss.

Maitse: on hästi küpsenud kergelt magusate viinamarjade nüansiga, täidlane, kergelt tunda tammevaadis laagerdumisest tingitud rösti.

Serveerida 8-10 C juures

Tootja: San Pedro
Maaletooja: Pernod Ricard Estonia

hexy
postitatud 05.02.2010 19:06

Päris mõnus roog, mina paneksin järgmine kord veidi rohkem sinepit, meil jäi domineerima meemaitse.