Pariisi õunakook

Veidi prantslaste clafoutis ahjuvormi/ahjupannkooki meenutav küpsetis. Jahtunult on kook rohkem koogi moodi, soojast peast meenutab pigem ahjuvormi.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

100 g nisujahu

75 g suhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

0.25 tl soola

1 tl vanillisuhkrut

3 muna

3 sl õli

1 dl piima

750 g hapukaid õunu

Kate:

75 g suhkrut (veidi alla 1 dl)

1 muna

2 sl õli

Valmistamine

Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillsuhkur. Lisa lahtiklopitud munad, õli ja piim.

Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud tainasse ning vala segu võitatud 26 cm koogivormi.

Küpseta 200-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni kook on pealt kuldne.

Samal ajal valmista kate. Klopi omavahel suhkur, muna ja õli, vala koogile. Küpseta veel 10 minutit.

Enne serveerimist lase koogil veidi jahtuda.

Loe veel:

Retsept on mugandatud 100 rooga õunaraamatust, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ssille
postitatud 10.09.2009 22:02

Väga maitsev, lihtsalt valmistatav kook!

Greetel
postitatud 10.09.2009 22:02

kook väga hea nii sooja kui külmana.

Liiz17
postitatud 10.09.2009 22:01

Retseptis jätsin ära katte osa, mis tundus liialt rasvane ja selle asemel raputasin kohe kaneeli. Maitsev madal kook tuli . Tegin koogi ahjuplaadi peal ( väiksema suurusega)

Berit
postitatud 10.09.2009 22:03

Tegin ka ükspäev pariisi õunakooki, väga hea tuli tõesti!

Zoozi
postitatud 23.10.2009 07:23

Üpris hea oli. Ka vanem poiss maitses lõigu - tema poolt saavutus.

Pia
postitatud 17.04.2010 09:57

Mahlane õunakook mille valmistamine on nii lihtne, et sellega saab hakkama ka algaja küpsetaja. Selle koogi retseptis on lausa kohustuslik kasutada hapumaid õunu siis ei jää maitse väga läägeks.

oks
postitatud 20.07.2010 21:52

seda kooki olen ikka nii 5-7 korda iga sügis küpsetanud, kui aed õunu täis ja perel koogiisu peale tuleb. hästi hea on, eriti vaniljejäätisega. õunad peavad tõepoolest hapukamad olema ja neid tükeldan no nii..1L kannutäie, suhkrut panen kattesse vähem (50ml) ja küpsetuspulbrit rohkem (2tl).

Kata
postitatud 01.10.2010 18:35

Ülihea! Külmana isegi parem! Panin ka 2 lusika täis küpsetuspulbrit ja kate sisse natuke vaniilisuhkrut, tavalist suhkrut panin ka vähem. Mõnus kerge ja väga maitsev tuli välja! Teen juba teist korda!

Hexy
postitatud 20.12.2010 16:59

Päris hea oli.

Liia
postitatud 04.11.2011 17:17

Mina kirjutan ainult, kui on tegu tõesti õnnestunud retseptiga. Kasutada tuleks ilmtingimata hapusid õunu. Mina õunakoogi puhul kaneelita ei saa ning lisasin poole teelusikatäie kaneeli kattele :) Nämm

keta
postitatud 22.08.2013 17:22

super NÄMM! Ei söö üldse õunu(ei maitse), kui söön, siis aint hapukaid ja üliharva. Ei meeldi üldse ka õuna-kaneeli kooslus, olen siiani eemale hoidnud õuntest. Sattusin selle koogi peale kogemata, sellest ajast muud õunakooke ei olnud vajadustki teha, kui teen midagi õuntest , siis aint seda kooki ja ülirahul olen ja kogu pere ka rahul. Ülimalt taevalik maitse! Nii külmana kui soojana lihtsalt FANTASTILINE! Olen muude puuviljadega ka proovinud.

Triin28
postitatud 10.09.2013 18:03

Väga mõnus magus kook.

Merike P @ FB
postitatud 13.10.2013 15:48

Olen seda kooki ise ka teinud,väga maitsev on ..

Kerly D @ FB
postitatud 13.10.2013 15:49

täna kindlasti proovin :)

Raili N @ FB
postitatud 13.10.2013 15:49

väga maitsev kook ;)

Kerli K @ FB
postitatud 13.10.2013 15:52

eile just tegin :)

Kaia V @ FB
postitatud 13.10.2013 15:52

See on superhea ja mahlane! Olen juba 3 Korda teinud.

Ludmilla P @ FB
postitatud 13.10.2013 15:54

Mitu korda juba küpsetanud, väga maitsev kook

Monika P @ FB
postitatud 14.10.2013 17:46

Väga hea kook. Selle sügise meie pere lemmik.

kaia
postitatud 16.10.2013 17:22

väga hea.

katariina
postitatud 16.10.2013 17:27

Mõnus.Olen söönud mitu korda.

Anni Ka @ FB
postitatud 17.10.2013 14:04

Täna tuleb kolmas kook 3 päeva jooksul :) Pole enne juhtunud, et ühte ja sama kooki nii mitu päeva järjest tahaks :) hea lihtne teha ka.

kai
postitatud 14.10.2014 14:33

väga maitsev ja mahlane kook.kindlasti kasutage hapukaid õunu ja katet tegin poole rohkem

nayoko
postitatud 07.11.2015 22:18

Imemaitsev kook! Ja ma veel kahtlesin, kas ikka teen seda... Soovitan kindlasti proovida! Maitseb oivaliselt kuuma ja külmana. :)

Anneli
postitatud 20.11.2015 14:52

Meile väga maitses. Ja hea ole see, et midagi ei pea vahustama. Töö kiire ja korralik!! Läheb kordamisele!

Janee
postitatud 08.08.2016 12:14

Lihtsalt väga maitsev..

Annu
postitatud 29.08.2016 13:41

Kas keegi on proovinud seda ka plaadikoogina teha? Kahekordsest kogusest näiteks. Siis peaks küpsetusaega vist natukene vähendama?

oravake07
postitatud 11.09.2016 18:17

Olen mitmeid kordi valmistanud, väga maitsev!

Ester Karjalainen
postitatud 21.11.2016 18:53

See on väga maitsev!

Ilse
postitatud 15.09.2017 19:35

Väga hea kook

Endla Kõre
postitatud 15.09.2017 20:00

Ülimalt hea kook!

ET
postitatud 04.10.2017 17:34

Minu lemmik-õunakook. Hea lihtne teha ka suvekodus - kus köögivarustust napib. Katet teen tavaliselt topeltkoguse - et ikka kogu kook oleks selle krõbedikuga kaetud. Ja küpsetan ka pigem 22-23c, vormis, siis jääb külmana süües nagu vormiroog. Mõnus.

Karima
postitatud 05.09.2019 16:19

Alles ükspäev küpsetasin seda. Kadus kiirelt!

Doris
postitatud 27.10.2019 15:33

Proovisin ka järgi. Mul oli väiksem kui 24 cm läbimõõduga küpsetusvorm, aga meeletult maitsev tuli küll.. kate on väga maitsev, mul küpses kergelt krõbedaks pealt väga mõnus. Sobiks vaniljekreemiga või jäätisega väga hästi...

Anne Vasar
postitatud 28.10.2019 07:58

See on lihtne, maitsev ja ei nõua mingeid erilisi koostisosi

Eve-Ly Marong
postitatud 28.10.2019 15:38

Olen seda palju kordi teinud!!! Tütre eriline lemmik.