Korea porgandisalat

Pärit on see salat NSVL korealaste köögist, mitte Lõuna- või Põhja-Korea omast. Maitseküllane ja terav on see aga tänu küüslaugule, tšillile ja koriandriseemnetele küll. 

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi veebipoest. 

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g porgandit (u 4 suuremat porgandit)

1 suur sibul

2 küüslauguküünt

0.5 tl tšillipulbrit või tšillihelbeid

1 tl uhmris peenestatud koriandriseemneid

1 tl röstitud seesamiseemneid

1 sl suhkrut

0.5 sl veiniäädikat

maitse järgi soola

õli

Valmistamine

Pese ja koori porgandid. Riivi, maitsesta soolaga ning lase 30 minutit tõmmata. Siis loputa külma jooksva vee all ja suru hästi kuivaks.

Lõika sibul ribadeks ning prae õlis kuldseks. Jahuta. Haki küüslauk.

Maitsesta riivitud porgandid küüslaugu, tšilli, praetud sibula, koriandri- ja seesamiseemnete, suhkru, äädika ja soolaga. Lisa veidike õli. 

Sega ning lase tund aega külmkapis maitsestuda.

Nipid ja soovitused:

  • Koriandriseemneid võiks enne peenestamist röstida, samuti võiks kuumalt pannilt läbi lasta seesamiseemned - saab parema maitse!
  • Veel Korea retsepte Nami-Namis.

Loe veel:

  • Banchan e. bansang (반찬; 飯饌) on üldnimetus väikeste köögiviljalisandite kohta, mida Koreas serveeritakse koos keedetud riisiga.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Lu
postitatud 13.01.2013 16:22

Mind huvitab, mis mõte on loputamisel? Sellega ju loputame ja pigistame porgandi mahla ka välja. Mingi põhjendus peaks olema ju.


postitatud 12.12.2015 18:19

Pole vaja loputada, jama.

Pille
postitatud 13.01.2013 16:26

Tekstuuri teema, Lu. Porgand muutub pehmemaks ja samas ei jää liiga soolane. Ent võid lihtsalt kauem seista lasta.

Karima
postitatud 13.01.2013 16:59

tegin ka seda salatit kohe pärast saadet ja täna tegin veel :) mulle see maitseb ,tänasele panin juurde veel värsket koriandrit kui ei loputa jääb meeletult soolane ja porgand jääb kõrvem nagu Pille juba mainis

Merlin
postitatud 05.04.2013 23:53

Väga väga hea! Mina panin tšillihelbeid kaks korda rohkem, nii hea vürtsine

tuki
postitatud 15.10.2013 23:31

kindlasti koriandri seemneid, valmis jahvatatud ple lõhna ega midagi, väga ei maksa porgandit pigistada, noh, mõistlikult, sis tule parem

Kaare
postitatud 06.02.2018 15:48

Särtsakas salat :)

Marina-Maire Nõmme
postitatud 10.02.2018 08:31

Teen tihti!

Maarja Hüdsi
postitatud 10.02.2018 20:40

Väga maitsev salat!