Sapso

Venekeelsetes allikates liigitatakse see Korea roogade alla, Korea raamatutest seda aga ei leia. Ilmselt on tegemist venelaste mugandusega mingist korea roast, mis on aja jooksul nii palju muutunud, et korealased seda enam ära ei tunneks :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g veisefileed või seafileed

2 hakitud küüslauguküünt

soola ja musta pipart

1 tl suhkrut

0.5 tl jahvatatud koriandriseemneid

500 g kapsast

1 porgand

vett

1 sl nisujahu

tükk võid

20 g hakitud talisibulat

Valmistamine

Lõika liha õhukesteks viiludeks. Lisa hakitud küüslauk, sool, pipar, suhkur ja koriander. Lase 30 minutit maitsestuda.

Pane maitsestatud liha, riivitud porgand ja kapsas potti. Vala peale niipalju vett, et toiduained oleksid kaetud ning keeda 10 minutit.

Lisa veega segatud jahu, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta uuesti keemiseni, lisa või.

Serveeri kuumalt, garneeri hakitud talisibulaga.

Nipid ja soovitused:

  • Venekeelse algretsepti juures soovitatakse kasutada värske kapsa asemel mõnikord ka hapendatud kapsast või siis hoopis kimchi't.
  • Veel Korea retsepte Nami-Namis

Retsept on MillionMenu.info lehelt (Сапсо). Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 03.04.2017 13:11

Kiirelt ja maitsvalt! Tegin veise praetüki lihast aga arvan et võiks täitsa teha ka sea sise või välisfileest. Liha on nii õhukeseks lõigatud, et sellest kogusest peaks neljale jätkuma. Mulle maitses.