Lillkapsavorm juutide moodi

Aškenazi juutide köögist pärit lillkapsa "kugel".

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 suur lillkapsapea

3 muna

3 sl majoneesi

3 sl sibula- või seenepuljongipulbrit

muskaatpähklit

1 sl nisujahu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keeda lillkapsaõisikud soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta. Pane kaussi ja suru kahvliga pudruks. 
Lisa munad, majonees, supipulber ja jahu. Sega hoolega, maitsesta vajadusel soola-pipraga.
Tõsta segu võitatud 22 x 30 cm ahjuvormi. Kata fooliumiga ning küpseta mõõdukas kuumuses 20 minutit. Eemalda kate ja küpseta veel 10 minutit, kuni vorm on kuldne.
Lõika nelinurkadeks ja serveeri kuumalt.

Retsept on pärit raamatust "The Melting Pot - a quick and easy blend of Israeli cuisine" (Cauliflower Kugel), pildi tegi COUSINELLA.

LISA KOMMENTAAR

cousinella
postitatud 05.04.2011 00:26

Juustu võiks ka peale või sisse panna!

Ene
postitatud 21.07.2012 12:41

tervislik ja maitsev vormiroog