Kikerherne-tomatihautis chorizoga

Chorizo on hispaania sealihavorst, millele annab mõnusa meki Pimenton ehk suitsutatud paprikapulber. Kikerherned chorizoga - garbanzos y chorizo - on üks populaarsemaid kikerherne serveerimise viise Hispaanias. Siinkohal minu veidi mugandatud variant.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 sibul õhukeste viiludena

1 punane paprika õhukeste viiludena

200 g hakitud chorizo vorsti

400 g purustatud konservitud tomatit

800 g konservitud kikerherneid (2 purki)

2-3 dl vett või kanapuljongit

soola

purustatud musta pipart

värsket hakitud koriandrit või peterselli

Valmistamine

Kuumuta oliivõli potis, lisa sibul ja paprika ning hauta keskmisel kuumusel umbes 5 minutit.
Lisa chorizo* ja prae kergelt kuldseks.
Lisa tükeldatud tomatid ja kuumuta keemiseni. Lisa kikerherned ja puljong või vesi. Kata pott kaanega ning hauta 20 minutit. Maitsesta.

Kaunista värskete ürtidega, serveeri leiva ja salatiga.

* Kui tegemist on väga vürtsiga chorizo-vorstiga, siis võid seda veidi vähem lisada!

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 04.03.2009 11:15

Kuna maitsvaid tomateid ei ole preagu saada, siis kasutasin purustatud tomatite konservi. Väga maitsev tuli.

Pellenovelle
postitatud 28.04.2009 20:07

Väga hea ka tomatipüreega ja natuke teisttüüpi hispaania teravate vorstikestega (tomateid ega chorizot ei olnud). Andmebaasis on üks praktiliselt identne retsept (kikerherned chorizoga), aga selle siin valisin paprika pärast. ;)

sirliiz
postitatud 03.05.2009 10:49

Täitsa hea roog, vürtsikas ja soojendav. Puljongit minu arust vaja panna ei ole, kasutasin lihtsalt vett, sest maitset on selles toidus piisavalt.

Ilsu
postitatud 03.01.2015 21:10

JUBEHEA! teeme veel ja veel… :)

M
postitatud 03.01.2015 21:17

üks ütlemata hüva roog.kindlasti saab veel tehtud :)