Korea ingveriküpsised

Seesamiseemned ja tšillipulber annavad nendele küpsistele veidi krehvtisust ja krõmpsu juurde.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi veebipoest. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5.5 dl nisujahu

2 dl suhkrut

200 g võid

1 sl siirupit

1 sl vett

1 tl söögisoodat

1.5 tl ingveripulbrit

0.5 tl tšillipulbrit

50 g seesamiseemneid (nt Germund)

0.75 dl ehk 50 g jahvatatud mandleid või mandlijahu (nt Germund)

Veeretamiseks:

seesamiseemneid (nt Germund)

Valmistamine

Sega kõik ained köögikombainis ühtlaseks. Kui valmistad käsitsi, siis pane kuivained kuhjana lauale, keskele tee süvend ja aseta sinna suhkur, või, sooda, ingver, siirup, vesi, mandlid ja seesamiseemned. Sega suure noaga ühtlaseks.

Vormi tainast kaks 4-5 cm paksust silindrit. Veereta neid seesamiseemnetes. Siis mässi tainarullid toidukilesse või küpsetuspaberisse ja tõsta 30 minutiks kuni 1 tunniks külmkappi. 

Võta külmkapist välja ja lõika 5 mm paksusteks seibideks. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes küpsiste vahele piisavalt kerkimisruumi.

Küpseta 200kraadises ahjus 8-10 minutit. Lase küpsisel ahjuplaadi peal täielikult jahtuda, alles siis tõsta plaadi pealt ära (soojalt murenevad!)

Loe veel:

"Korealaiset pikkuleivät" retsept on pärit Santa Maria (Soome) retseptikogust, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

nimetu
postitatud 21.11.2011 22:24

Mandleid polnud, muu tegin retsepti järgi. Jäävad suhteliselt tulised (vütsikuse mõttes) ja parajalt magusad. Seesami maitset jääb ka tunda, mis on mõnus. Pisike laps pidas liiga pipraseks, suuremale meeldis.

Kaare
postitatud 07.02.2018 10:47

Magusad, vürtsikad, seesamiseemne maitsega. Täitsa mõnusad!

Pille
postitatud 07.02.2018 13:03

Tegin neid kunagi ammu Edinburghis oma Korea sõpradele ja keegi just äratundmisrõõmu üles ei näidanud, aga küpsised neile meeldisid küll :)