Küpsised 'Seakõrvad'

Skandinaaviamaades populaarne rasvaküpsis just jõulude ajal (Taanis tuntud kui sprøde klejner). Väga maitsvad rohke tuhksuhkruga.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g nisujahu

150 g võid

1 sidruni riivitud koor

175 g suhkrut

3 muna

3 sl rõõska koort

Praadimiseks:

1-2 pakki COCOS kookosrasva

Valmistamine

Murenda või jahu hulka. Lisa riivitud sidrunikoor ja suhkur. Sega kergelt klopitud munad rõõsa koorega. Sega kõik ained omavahel ühtlaseks ja hoia üle öö jahedas.

Rulli tainas 2-3 mm paksuseks.

Lõika 3 x 10 cm viltused tükid. Iga tüki keskele tee sisselõige ja keera üks ots sisselõikest läbi. 

Kuumuta kookosrasv potis 180 kraadini (kontrolli: kui sentimeetrine saiakuubik pruunistub 1 minutiga, on temperatuur õige).

Friti "seakõrvad" paarikaupa kuldpruuniks (1 minut mõlemalt poolt). Võta küpsised õlist välja ja lase köögipaberil veidi nõrguda.

Puista valmis küpsistele tuhksuhkrut. Lase küpsistel täielikult jahtuda, säilita õhukindlalt suletavas purgis.

Nipid ja soovitused:

  • Traditsiooniliselt frititakse neid kuumas rafineeritud kookosrasvas (palmin) või isegi searasvas.

Nami-Nami kasutas ja soovitab teistelgi kasutada COCOS 100% kookosrasva (pildil). 

LISA KOMMENTAAR

Kardemon
postitatud 27.03.2013 15:36

Järgmine kord paneksin taignasse ka riivitud apelsinikoort või mingit muud maitset. Sõime niisama ja osadele tegin apelsinimahlast-tuhksuhkrust glasuuri peale. Siis oli põnevam. Lapsepõlvest mäletasin neid küpsetisi krõmpsumana.

Pille
posted on 09.11.2015 10:12

Kardemon on sellise pildi saatnud:

Mann
postitatud 29.12.2014 20:16

tegin taigna valmis ja võtsin enne külma panekut ühe osa sealt ära ning proovisin, et kuidas siis välja ka tulevad :) Väga head!!! Ootan juba järgmist päeva, et ka ülejäänud ära teha :)