Tatraküpsised mandlite või pähklitega

Tatrajahust gluteenivabad küpsised. Fotol on mandlilaastudega variant.

Kogus
ahjuplaaditäis
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

125 g võid

100 g suhkrut

1 muna

150 g NONNA tatrajahu

1 tl MEIRA küpsetuspulbrit

100 g hakitud sarapuupähkleid või MEIRA mandlilaaste

Valmistamine

Hõõru või ja suhkur vahule, lisa muna ja vahusta edasi.
Lisa küpsetuspulbriga segatud tatrajahu ning siis pähklid/mandlid.

Vormi tainast väikesed pallikesed ning tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru kahvliga lamedamaks ja küpseta 15-20 minutit 180-kraadises ahjus.

Mugandatud brittide ajakirjast Sainsbury's Magazine (Nutty Butter Cookies). Algretseptis oli suhkrut 150 g.

LISA KOMMENTAAR

Aet
postitatud 16.05.2010 18:44

Küpsised on väga maitsvad, tüüpilise tatra (kui pudru) maitse pole tuntav. Täiesti uus maitsekogemus.

Simona
postitatud 29.05.2010 20:44

Tõesti üllatavalt head küpsised! Kusjuures meenutavad mingit lapsepõlvemaitset aga mis see võis olla, seda kahjuks ei tea, sest vanasti meil tatrajahu kohe kindlasti kodus ei kasutatud.

Triin
postitatud 07.10.2010 19:35

Juba homme proovin neid küpsiseid teha, pean vaid poest tatrajahu ostma.

Marge
postitatud 23.11.2010 11:56

Tegin ilma pähkliteta.Küpsetasin 15 minutit ja ikka läksid liiga kõrbema. Aga muidu olid head. Ei ole üldse aru saada, et tatrajahust.

miakrete
postitatud 10.09.2013 13:57

Väga head! Tegin teist korda mandlilaastudega, igatepidi on supermaitsvad.

Põrnikas
postitatud 18.09.2013 23:36

Väga vahvad. Kuigi huvitav,et kui küpsemise ajal tuli ahjust ikka sulaselget tatrapudru lõhna,siis küpsiste maitse kuidagi hoopis teisest ooperist. Pähkliteks panin kreeka pähkleid, päris tore kooslus.

Mann
postitatud 25.01.2014 17:11

Minu retsept neile, kes tahavad nädala portsu dieetküpsist tatrajahust: 500 g valge tatra jahu võib ka harilikku jahu) 1 suur spl. Stevia pulbrit 1 tl. meresoola 3 muna 0,1 l extra virgin oliiviõli 0,1 l valio laktoosivaba piima (võib minna ka rohkem, vastavalt, kui paksu taigna tahate) 0,5 tl soodat 0,5 tl sidrunihapet Valmistamine: Sega ühes kausis jahu, sool, stevia, sidrunihape, sooda. kalla sisse omavahel klopitud munad+õli ja piim (segades kogu aeg). Võta vispel ja klopi ühtlaseks massiks(tainas on päris paks, aga pisut saab kloppida küll). Supilusikaga pane tainas plaadil oleva küsetuspaberi peale pätsikestena (pärast tasanda kahvliga). Küpseta ca 20 minuti 200 C

G
postitatud 05.03.2014 14:51

Mina teen neid veidi lihtsamalt: Segan kokku jahu, suhkru (80g), küpsetuspulbri. Segan lusikaga selle hulka muna ja sulatatud või (pole ju aega oodata, et või pehmeks läheks), seejärel hakitud pähklid. Tõstan küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetan 20 min. Tatrast teeb tatrajahu valmis Vitamix ja vahel asendan 50g tatrajahu kikerhernejahuga (jäävad kergelt nätskemad küpsised). Iga kord maitsevad suurepäraselt :)

Viive S @ FB
postitatud 18.03.2014 18:45

Päris head.

Triin P @ FB
postitatud 25.03.2014 13:24

Tatraküpsiseid tegin kolmapäeval, kõigile väga meeldisid !

Marit
postitatud 06.04.2014 19:55

Väga head küpsised, kindlasti teen veel. Mina lisasin veel veidi valge sokolaaditükke ja purustatud mandlilaaste

Ilsu
postitatud 11.04.2014 17:45

Õudselt head :) Peale niristasin veel natuke sulatatud šokolaadi :) Teen aga jälle.

E.
postitatud 26.07.2014 14:05

Suhkru asemel lisasin natuke üle 100g mett ja kuna polnud kannatust oodata, kuniks või ära sulab, sulatasin pliidil ja lasin enne meega kokku segamist natuke jahtuda. Väga lihtne teha ja aega peaaegu ei võtagi. Ahjus hoidsin 15 minutit ja sulatasin tumedat šokolaadi ka peale. Maitse on jumalik! Uued lemmikud! Soovitan!

Kriss
postitatud 21.11.2014 14:37

Nomnom. Eriti mõnusad, rabedad ja kiire teha. Panin pooleks võid ja kookosrasva. Suhkruks indiaani suhkur.Küpsetuspulbri jätsin ära. Kuna sees kookosrasv, küpsetasin 170 kraadiga. Pruunid nagu piparkoogid. Arvan, et meie pere uued lemmikud. Äitäh!

Eva
postitatud 22.11.2014 15:42

Teen neid röstimata tatrajahust, mandlilaastudega ja lisan teist samapalju tükeldatud tumedat šokolaadi. Väga head!

Kadri
postitatud 05.12.2014 11:58

Esimene kord tegin originaalretsepti järgi, maitses väga hää! Teine kord ei vaadanud jahu pakendit enne kui see juba võimunasegu hulgas - kokkuvõttes sai ka odrajahust sama head küpsised :) Pähklilistena kasutasin kookoshelbeid, sobib ka!

Kerli
postitatud 01.03.2015 18:21

Ma lisasin mustsõstraid ja mumeelest on sobivad need siia tõesti suurepäraselt. Tatraküpsis on väga hea, kuid võib siiski tunduda pisut kuiv, kuid mõni mahlane mustsõstar muudab küpsise nii mõnusalt mahlaseks ja lisab ka pisut haput magusale.

Frieda
postitatud 08.03.2015 13:12

Väga head küpsised. Tasub unustada võimalikud eelarvamused tatrajahu suhtes.

Kaare
posted on 07.08.2015 14:00

Olen Friedaga nõus!

Maarja
postitatud 08.03.2015 19:05

Vastavalt ühele kommentaarile riskisin suhkrut 80g panna, ülejäänu osas järgisin retsepti. Väga head (ja magusad) küpsised tulid:)

Ljudmilla O @ FB
postitatud 18.04.2015 10:18

Tütrele ja minule täitsa maitsesid, ma natu muutsin koostise : suhkru panin poole vähem ja lisasin purustatud rosinad. Võid tundus ka liiga palju. Homme kostitame issit, vaatame mis tema ytleb, poisid loobusid seda söömast.