Lihtsad hakk-kotletid

Põhiretsept maitsvate ja mahlaste hakk-kotlettide valmistamiseks. Maitsvaimad kotletid saab sea- ja veisehakkliha segust.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 viilu saia või 1 dl riivsaia

2 dl vedelikku, nt vett või hapukoort või rõõska koort

1 hakitud sibul

500 g kodust hakkliha

1 muna

1 tl soola

0.5 tl purustatud musta pipart

maitseaineid omal valikul

Praadimiseks:

õli

Valmistamine

Pane saiaviilud või riivsai umbes viieks minutiks kaussi vedeliku sisse ligunema.

Haki sibul peeneks ja soovi korral prae kergelt väheses õlis. Lisa hakkliha, muna, sibul ja maitseained ning sega ühtlaseks. Vormi saadud tainast märjaks kastetud kätega kotletid ja prae mõõdukal kuumusel kenasti pruuniks.

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 19.07.2008 18:01

Ja kui vahel ei viitsi praadimisega tegeleda, peida kotleti sisse tükike juustu, vormi piklikud pätsikesed, ja pane ca 30 min ca 200 C ahju. :)

zoozi
postitatud 19.11.2008 22:26

Mulle maitseb suitsujuustuga.

Lennuk
postitatud 06.01.2009 15:38

Mina asendasin vedeliku osa püreetatud kapsa-porgandiga (2 dl). Lisasin ka veel 1 dl hapukoort. Väga head tulid!

Airen
postitatud 12.03.2013 12:45

Aastaid tagasi Saksamaal kohatud Poola vanaproua nipp oli suur sibula kogus - hakkliha ja sibul olid suhtes 1:1. Mul pole pere nii ära rääkida õnnestunud, kuid 500g hakkliha kohta võtan 3-4 sibulat. Ja hapukoort lisan ka - see aitab muide ka kiire kõrbemise vastu. Kui hoiatuseks esimest korda testijatele - vedelikku eraldub sellisest segust praadimise ajal päris palju.

aime
postitatud 27.11.2013 12:53

aga küüslauku keegi ei panegi? Minul ikka alati hakklihal/ lihal küüslauk- sibul.

sille
postitatud 19.02.2014 23:03

Hakkliha ja sibul vahekorras 1:1 toimib väga hästi-need on nüüd mu lemmikkotletid! Sibula praadisin ennem läbi!

Anette G
postitatud 21.02.2014 18:15

Täitsa head tulid :) (7.03.2013)

liisu
postitatud 21.02.2014 18:16

superhead. minu mehike kiitis mind täiega. (3.11.2013)

Ave
postitatud 21.02.2014 18:17

No tõesti nii koduse ja maheda maitsega. Lisasin ise veel ka ühe väikse küüslauguküüne. Super. (30.01.2014)

Meelis
postitatud 27.05.2014 21:52

Proovisin rõõsa koore ja riivraia varianti. Maitseainetesse suhtusin loominguliselt. Sisse läks umbes 1tl peenestatud tilli ja teist sama palju peterselli ning 3 suurt küüslaugu küünt.

G.
postitatud 10.09.2014 12:03

mina panen porgandit, sibulat, küüslauku ja kartulit ka sisse.

Andreas
postitatud 04.11.2014 16:58

väga maitsev tuli

mann
postitatud 16.01.2015 19:56

Lisasin riivjuustu ja veel ühe muna, küpsetasin ka ahjus ja said väga head ning mahlased :P

kkk
postitatud 18.07.2015 18:34

alati head ;) Hakkasin jälle tegema

Ly
postitatud 03.08.2015 12:52

kui tahan teha, siis vaatan alati seda retsepti ;) Tänx