Lihtsad hakk-kotletid

Põhiretsept maitsvate ja mahlaste hakk-kotlettide valmistamiseks. Maitsvaimad kotletid saab sea- ja veisehakkliha segust. Nami-Nami soovitab kasutada Rakvere jahutatud hakkliha.

Vahendid küpsetamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 viilu saia või 1 dl riivsaia

2 dl vedelikku, nt vett või hapukoort või rõõska koort

1 hakitud sibul

500 g kodust hakkliha

1 muna

1 tl soola

0.5 tl purustatud musta pipart

maitseaineid omal valikul

Praadimiseks:

õli

Valmistamine

Pane saiaviilud või riivsai umbes viieks minutiks kaussi vedeliku sisse ligunema.

Haki sibul peeneks ja soovi korral prae kergelt väheses õlis. Lisa hakkliha, muna, sibul ja maitseained ning sega ühtlaseks. Vormi saadud tainast märjaks kastetud kätega kotletid ja prae mõõdukal kuumusel kenasti pruuniks.

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 19.07.2008 18:01

Ja kui vahel ei viitsi praadimisega tegeleda, peida kotleti sisse tükike juustu, vormi piklikud pätsikesed, ja pane ca 30 min ca 200 C ahju. :)

zoozi
postitatud 19.11.2008 22:26

Mulle maitseb suitsujuustuga.

Lennuk
postitatud 06.01.2009 15:38

Mina asendasin vedeliku osa püreetatud kapsa-porgandiga (2 dl). Lisasin ka veel 1 dl hapukoort. Väga head tulid!

Airen
postitatud 12.03.2013 12:45

Aastaid tagasi Saksamaal kohatud Poola vanaproua nipp oli suur sibula kogus - hakkliha ja sibul olid suhtes 1:1. Mul pole pere nii ära rääkida õnnestunud, kuid 500g hakkliha kohta võtan 3-4 sibulat. Ja hapukoort lisan ka - see aitab muide ka kiire kõrbemise vastu. Kui hoiatuseks esimest korda testijatele - vedelikku eraldub sellisest segust praadimise ajal päris palju.

aime
postitatud 27.11.2013 12:53

aga küüslauku keegi ei panegi? Minul ikka alati hakklihal/ lihal küüslauk- sibul.

sille
postitatud 19.02.2014 23:03

Hakkliha ja sibul vahekorras 1:1 toimib väga hästi-need on nüüd mu lemmikkotletid! Sibula praadisin ennem läbi!

Anette G
postitatud 21.02.2014 18:15

Täitsa head tulid :) (7.03.2013)

liisu
postitatud 21.02.2014 18:16

superhead. minu mehike kiitis mind täiega. (3.11.2013)

Ave
postitatud 21.02.2014 18:17

No tõesti nii koduse ja maheda maitsega. Lisasin ise veel ka ühe väikse küüslauguküüne. Super. (30.01.2014)

Meelis
postitatud 27.05.2014 21:52

Proovisin rõõsa koore ja riivraia varianti. Maitseainetesse suhtusin loominguliselt. Sisse läks umbes 1tl peenestatud tilli ja teist sama palju peterselli ning 3 suurt küüslaugu küünt.

G.
postitatud 10.09.2014 12:03

mina panen porgandit, sibulat, küüslauku ja kartulit ka sisse.

Andreas
postitatud 04.11.2014 16:58

väga maitsev tuli

mann
postitatud 16.01.2015 19:56

Lisasin riivjuustu ja veel ühe muna, küpsetasin ka ahjus ja said väga head ning mahlased :P

kkk
postitatud 18.07.2015 18:34

alati head ;) Hakkasin jälle tegema

Ly
postitatud 03.08.2015 12:52

kui tahan teha, siis vaatan alati seda retsepti ;) Tänx

Jansa
posted on 26.09.2015 16:41

Seguhakkliha, riivitud porgand,paprika,hapukoor riivsai, muna, maitseained, küüslauk kindlasti ja sibul. Mmmm....super

Raic
postitatud 12.11.2015 15:58

Ahjus juustuga tulid väga head. Naisele ja lastele meeldisid väga. :)

Aa
postitatud 29.11.2015 18:44

Super head tulid

Tegin topeltkogus
postitatud 02.01.2016 01:07

Sain ka kiita, et head tulid. Aitäh, retsepti jätan meelde, teen teinekordki.

Trinzy91
postitatud 06.04.2016 19:18

Väga lihtne teha ja väga maitsvad tulid. Lisasin natukene jahu ka juurde.

Hexy
postitatud 26.05.2016 22:11

Mul kippusid kotletid ära lagunema.

Leonore
postitatud 27.06.2016 16:09

Väga mõnusad! Lisasin jahu, et oleks parem vormida. Aitäh küüslaugu soovijatele, panin sibulaga pooleks.

Jürka
postitatud 28.10.2016 18:22

mul on kõik juba kokku segatud.................. peaaegu järelikult .... mul pole ühtegi viilu saia kodus............. keedukartul äkki sobib sinna panna? Noh et mätsiks paremini

Pille
posted on 28.10.2016 22:19

Jürka, enam see Sind ei aita, aga jah, riivitud keedetud kartul on hea "liim", aga võib panna ka riivsaia või veidi jahu näiteks.

Ve
posted on 08.11.2016 14:11

Venelased pidid panemagi saia asemel kartulit. Olen söönud nende valmistatud kotlette ja on väga head.