Klassikaline purukook

Üks klassikalisi kohalikke kooke :)

Minul meeldib põhjapuru hulka muna lisada - saan tihkema ja muretainalikuma põhja. Kattepurusse muna muidugi ei käi ja soovijad võivad muna üldse välja jätta. 

Kui kasutan täidises vaarikamoosi, siis segan katte purusegu hulka ka peotäie kookoshelbeid. 

Kogus
väiksem ahjuplaaditäis
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g nisujahu

85 g suhkrut (u 1 dl)

näpuotsaga soola

200 g külma võid

1 muna

Vahele:

500 g paksemat moosi

Valmistamine

Sega kausis või köögikombainis jahu, suhkur ja sool. Lisa tükeldatud külm või ja haki noaga või köögikombaini lõikuriga tainas puruseks.
Võta umbes kolmandik purust (u 250 g) kõrvale - see on puistepuru.
Lisa ülejäänud purusegule muna ning sega ühtlaseks. Suru saadud tainas küpsetuspaberiga vooderdatud u 25x35 cm koogivormi põhjale. (Soovi korral küpseta koogipõhja umbes 10-15 minutit). 
Määri peale moos, siis puista ühtlase kihina peale purusegu.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni purukate on kaunilt kuldne.

LISA KOMMENTAAR

Ma
postitatud 17.08.2005 21:31

tegin vaarikamoosiga ja puru sisse segasin kookoshelbeid ka-hea sai ja ilus ka:)Tasub proovida-väga lihtne ja kiire kook!

Terje
postitatud 27.01.2009 20:50

Olen ilma munata teinud- on tunduvalt maitsvam.

Suviki
postitatud 22.03.2009 16:40

Tegin taina ilma munata. Lisasin suhkrut vähem, kui retseptis näidatud, kuid koduse moosiga tuli kook ikka natuke liiga magus; kolme peale sai liiter piima kiirelt otsa ning kooki jagub ilmselt ka järgmiseks päevaks. Kui suhkrut vähem lisada on see purukook lihtne mõnus magustoit.

kevadlilleke7
postitatud 09.12.2010 20:58

Lähtusin eelmistest kommentaaridest ja panin alla 100 grammi suhkrut. Koogi tegin oma tehtud ploomimoosiga. Väga,väga hea tuli! Soovitan:)

Hexy
postitatud 05.02.2011 09:26

Täitsa hea kook, aga piima kulus palju koogikõrvale

edli
postitatud 04.02.2012 17:23

Huvitav, et mikserdada vaja??? Mina olen näppinud näppude vahel või siis noaga hakkinud, et jääks purusem.

Marina
postitatud 04.06.2012 16:43

Mina lisasin taignale vaniljet ka;). Muidu järgisin retsepti ja tuli väga maitsev:). Lasin mõni minut jahtuda ja serveerisin koorejäätisega:P vääääääga maitsev...üks lemmikuid.

joh
postitatud 03.01.2013 15:22

Olen siin 2 nädala jooksul väga palju seda kooki teinud, lihtne teha ja väga maitsev, igatahes kõik kes seda söönud on kiidavad seda.

Pille
postitatud 28.03.2013 08:54

Tegin seda eile jälle, kasutasin üsna paksu vaarikamoosi. Kuna mulle väga meeldib vaarikate ja kookose kooslus, siis lisasin purukattele peotäie kookoshelbeid ka.

Miki
postitatud 06.04.2013 11:42

Minu arust saab vedelama moosiga ka teha, kui moosi hulka enne veidi kartulijahu panna.

Anu
postitatud 08.04.2013 12:17

Kaerahelveste armastajatele - olen lisanud tunde järgi osa jahukoguse asemel kiirkaerahelbeid. Vahel olen hulka murendanud mõned küpsised või natukene pähkleid tükeldanud.

Niru
postitatud 27.04.2013 21:32

Tegin täna mustsõstramoosiga. Viimasel hetkel avastasin, et sobiva suurusega vormi pole ja tegin lihtsalt ahjuplaadil väiksema koguse. Veits moosi valgus välja, aga see krõbe karamellistunud moos oli erakordselt hea. Kook ise ka superlihtne ja mõnus!

Katrin
postitatud 16.08.2013 10:12

Retsept tundub hea, aga või tuleks laktoositalumatuse korral asendada kookosrasvaga, muna üldse välja jätta ja suhkur asendada?, kui sahharoos ka keelatud.

Keeks
postitatud 22.09.2014 09:28

Kas seda kooki kannatab ka kohupiikapreemiga teha? Moosi asemel.

Kariina
postitatud 30.10.2014 21:00

Täitsa maitsev tuli välja.Aitäh!