Nutella-vaht

Ideaalne laisa - või hoopis kavala? - koka magustoit. Väga magus kraam, nii et serveeri väikestes portsjonnõudes.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g 35% rõõska koort ehk vahukoort

175 g Nutella šokolaadi-pähklikreemi

Valmistamine

Tõsta Nutella varakult sooja kohta pehmenema.

Pane külmkapikülm vahukoor suurde kaussi ja klopi vispli või vahusta mikseriga pooltugevaks vahuks. Lisa vähehaaval Nutella, segu edasi vahustades. 

Kui vaht on mõnusalt paks, siis jaota magustoidupokaalidesse või -tassidesse ja pane vähemalt 4 tunniks külmkappi. 

Serveerimisel võid kaunistada riivitud šokolaadi või värskete marjadega.

NB! Magustoitu võib ka sügavkülmutada ja serveerida jäätisedesserdina. 

Retsept on Iisraeli naise Adi Kaplani käest ning see ilmus ka ajakirjas "Pereköök" (november 2016, Pille Petersoo vahendas, Hele-Mai Alamaa pildistas)

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 14.04.2017 18:13

Oli väga mõnus ja lihtne dessert. Sel korral sõime "pehmena", aga kindlasti teen veel ja panen sügavkülma esmalt :)

Shrek
postitatud 13.01.2020 10:00

Kasupere vajab süüa mmmmm