Marineeritud kõrvitsasalat (hoidis)

Klassikalisest veidi erinev marineeritud kõrvitsasalat. Sisaldab ingverit ja musta pipart.

Kogus
3 x 0.5 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg puhastatud kõrvitsat

1 l vett

200 g suhkrut

1-2 kaneelikoort

5 tera musta pipart

5 tera nelki

5 tera vürtspipart

väike jupp ingverijuurt

2 sl 30% äädikat

maitse järgi soola

Valmistamine

Lõika kõrvits sektoriteks ja seejärel koori sektorid nt juurviljakoorimisnoaga. Lõika väikesteks kuubikuteks või kangideks.

Sega potis vesi, suhkur ja maitseained ning kuumuta keemiseni. Lisa äädikas. Lisa kõrvitsatükid ja keeda tasasel tulel, kuni kõrvitsatükid muutuvad läbipaistvaks. Ära liiga kaua keeda, kõrvitsatükid peaksid jääma mõnusalt krõmpsud!

Kalla kuumalt pastöriseeritud purkidesse.

Nipid ja soovitused:

  • 1 kg kõrvitsast (puhastatud kaal) saab kolm pooleliitrist purki kõrvitsat.
  • Kui valmistad hoidist üsna koheseks tarbimiseks, võid vürtsid purkidesse panna. Kui kavatsed pikemalt säilitada, siis kurna vürtsid enne marinaadi purki kallamist välja. Nii väldid hoidise tumenemist. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

murueit
postitatud 25.09.2010 15:58

Noh,25a. tagasi sai viimati tehtud...Pipar?Vürts? Vanemad inimesed imestavad...Aga proovin teha siis.

:O
postitatud 29.09.2010 16:19

Pipar?,Vürts? ja lisaks veel kohe keema ka? :O. Meil ikka kodus seisis see kapipeal 1 päev vms. Teen parem umbes ja maitse järgi. See varjant siin kuidagi kummaline ja on asju millega ei taha katsetada (kurgid, kõrvitsad jne.)

aki
postitatud 16.10.2010 17:21

Minule küll see retsept väga meeldis. Väga maitsev tuli välja :)

Hexy
postitatud 22.10.2010 11:14

mulle maitses

Agi
postitatud 29.11.2011 14:32

Väga hea salati saate,kui jätate ära inveri ja vürtsi ja panete selle asemele pestud mandariini koori .Uskuge see saab väga hea.

---------
postitatud 01.10.2013 11:34

Minu ema pani kindlasti juba 40 aastat tagasi kõrvitsasalatisse vürtsi, see on ikka tavaline ja vana koostisosa:) Väga hea marinaad tuli, kuigi mul ingver puudus. Hoian samuti üleöö tükeldatud kõrvitsat külmas äädikavees, siis ei lagune kõrvitsatükid hiljem pudruks. Kindlasti proovin kunagi ka mandariinikoortega ära:)

Bertyk
postitatud 29.11.2014 19:26

Olen palju erinevaid retsepte proovinud ja seekord tõesti esimene kord, kui jäin 100% rahule. Tegin kõik retsepti järgi.

Hexy
postitatud 18.01.2015 20:59

Sel aastal tegin selle retsepti järgi. Panin ühe kaneelikoore, jäi mahe aga mõnus.

Mai
postitatud 10.10.2017 12:59

Palju siis soola tuleks lisada sellel retseptil?

Pille
posted on 10.10.2017 19:19

Maitse järgi, Mai! Ehk meki marinaadi ja kui tundub piisavalt soolane, siis nii jätagi.

maarja
postitatud 17.12.2017 20:07

maitseained tuleb välja korjata kui kõrvitsatükid purki panete muidu tumenevad

Ilse
postitatud 19.12.2017 08:33

Väga hea sai!

Piie
postitatud 22.01.2018 20:33

Väga hea retsept! Ingveri puudumisel lisasin hoopis tüki sidrunit ja maitses hää.