Farfalle-tuunikalasalat

Salatis on tuunikala, farfalle-lipsukesed, oliivid, kirsstomatid ja värske basiilik - tõsiselt suvine ja vahemereline!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250 g lipsukujulisi makarone (nn farfalle)

250 g kirsstomateid

20 värsket basiilikulehte

peotäis kivideta musti või rohelisi oliive

200 g tuunikalatükke õlis

200 g mozzarella juustu

külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Vala makaronid soolaga maitsestatud keevasse vette ja keeda vastavalt pakendi juhistele al dente.

Pane segamiskausi põhja paar lusikatäit oliiviõli. Pese kirsstomatid, lõika pooleks või neljaks. Lõika oliivid pooleks. Lõika mozzarella väiksemateks tükkideks. Kurna tuunikala, suru kahvliga katki. Haki basiilik väiksemateks tükkideks. Pane kõik kaussi. 

Kui pasta on al dente, siis kurna, aseta jooksva külma vee alla ja nõruta. Lisa salatikaussi ja sega korralikult läbi. Lase vähemalt 30 minutit maitsestuda. 

Nirista soovi korral salatile veel veidi oliiviõli, siis serveeri. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 22.02.2016 15:09

Väga meeldis. Otsustasin selle retsepti kasuks, kuna salati saab varem valmis teha ja sobival hetkel peolauale tõsta. Kasutasin Abba tuunikalakonservi, Tere mozzarellakirsse ja viilutatud oliive.

Ilona Vene
postitatud 22.02.2016 17:37

Tundub hea!!