Mõnus sibulamarmelaad

Mõnus sibulamarmelaad korralik sibulamarmelaad on imetore lisand juustulauale - kas niisama juustu kõrvale või siis nt krõbedatel õhukestel saiaviiludel, kreekeritel või kaeraküpsistel (fotol). Viski asemel võid proovida hoopis palsamiäädikat.

Kogus
2 dl
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g (punaseid) sibulaid

praadimiseks oliiviõli

3-4 sl suhkrut

1 tl soola

3-5 sl palsamiäädikat või viskit

Valmistamine

Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.

Kuumuta paksupõhjalises potis paar lusikatäit oliiviõli, nii et poti põhi oleks õlikirmega kaetud. Lisa sibulad ning prae hästi tasasel tulel 10 minutit.

Lisa suhkur ja sool ning jätka kuumutamist nõrgal tulel veel umbes tund aega. Peale suhkru lisamist on alguses segu tükk aega 'vesine', ent siis redutseerub ning umbes tunni aja pärast on potis paksemat sorti sibulamarmelaad. Hästi oluline on jälgida, et sibulamass kõrbema ei läheks ega pruunistuks! Karamelliseerumine toimub aeglase madalal tulel praadimise tagajärjel.

Kui sibulamarmelaad on valmis, siis lisa maitse järgi viskit või palsamiäädikat, kuumuta veidi ning tõsta pott tulelt.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp

NB! Seda marmelaadi valmistasin ka Terevisiooni saates 28. novembril 2011. Videoklippi näete siin. Gluteenivaba versiooni korral kasuta palsamiäädikat ja mitte viskit!

 

LISA KOMMENTAAR

E
postitatud 16.03.2010 16:15

Nii hea!

Äss
postitatud 28.10.2012 12:59

Kasutasin punaseid sibulaid, lisasin veel rosmariini ja kaneeli. Lõhn on suurepärane, maitset veel ei tea, peab jahtuma...

Itakene
postitatud 08.12.2014 16:22

Panin just purki, nii maitsev!