1-2 sl oliiviõli
1 sibul
2-3 suurt küpset tomat
2.5 dl kuiva valget veini
2 dl 35% rõõska koort
soola ja musta pipart
Küüslaugukrevetid:1 sl võid
1 tl Herbes de Provence'i maitseainesegu
200 g kooritud keedetud krevette
Lisaks:500 g spagette
Sulata krevetid, nõruta korralikult. Haki sibul ja küüslauk, koori ja tükelda tomatid (kui soovid, võid tomatid ka koorida).
Pane suure potiga vesi keema, maitsesta soolaga. Lisa spagetid ja keeda al dente.
Samal ajal prae sibul oliiviõlis klaasjaks. Lisa tomatid, kuumuta paar minutit ja maitsesta soola-pipraga. Lisa vein, keeda mõned minutid, kuni alkohol on aurustunud. Lisa rõõsk koor ja kuumuta, kuni kaste on veidi paksenenud.
Samal ajal kuumuta teisel pannil või. Lisa küüslauk ja krevetid ja prae läbi. Maitsesta soola-pipraga, lisa Provanssaali ürdisegu ja lase paar minutit maitsestuda. Siis sega tomati-koorekastme hulka.
Kurna spagetid, sega kastme hulka. Serveerimisel puista peale riivitud Parmesani. Kõrvale sobib värske roheline salat ning nt ciabatta.
Retsept on pärit San Fransciscos sündinud sõbranna Virve Anneli käest. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Spagetid tomati-koorekastme ja küüslaugukrevettidega
Tomati-koore-krevetikaste sobib hästi spagettide juurde. Algselt on retsept leitud mustade ehk tindikalatindiga toonitud spagetipaki pealt.