Spagetid tomati-koorekastme ja küüslaugukrevettidega

Tomati-koore-krevetikaste sobib hästi spagettide juurde. Algselt on retsept leitud mustade ehk tindikalatindiga toonitud spagetipaki pealt. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tomati-koorekaste:

1-2 sl oliiviõli

1 sibul

2-3 suurt küpset tomat

2.5 dl kuiva valget veini

2 dl 35% rõõska koort

soola ja musta pipart

Küüslaugukrevetid:

1 sl võid

2 küüslauguküünt

1 tl Herbes de Provence'i maitseainesegu

200 g kooritud keedetud krevette

Lisaks:

500 g spagette

parmesani või vm kõvemat juustu

Valmistamine

Sulata krevetid, nõruta korralikult. Haki sibul ja küüslauk, koori ja tükelda tomatid (kui soovid, võid tomatid ka koorida).  

Pane suure potiga vesi keema, maitsesta soolaga. Lisa spagetid ja keeda al dente

Samal ajal prae sibul oliiviõlis klaasjaks. Lisa tomatid, kuumuta paar minutit ja maitsesta soola-pipraga. Lisa vein, keeda mõned minutid, kuni alkohol on aurustunud. Lisa rõõsk koor ja kuumuta, kuni kaste on veidi paksenenud. 

Samal ajal kuumuta teisel pannil või. Lisa küüslauk ja krevetid ja prae läbi. Maitsesta soola-pipraga, lisa Provanssaali ürdisegu ja lase paar minutit maitsestuda. Siis sega tomati-koorekastme hulka. 

Kurna spagetid, sega kastme hulka. Serveerimisel puista peale riivitud Parmesani. Kõrvale sobib värske roheline salat ning nt ciabatta.

Loe veel:

Retsept on pärit San Fransciscos sündinud sõbranna Virve Anneli käest. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 06.10.2023 10:09

Minu pilt aastast 2015: