Rooskapsad peekoni ja mandlitega

Briti koka Nigel Slateri retseptiidee. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g rooskapsaid

100-150 g suitsutatud läbikasvanud peekonit

1 sl võid

75 g terveid mandleid

Valmistamine

Puhasta rooskapsad - lõika varrejupp lühemaks, eemalda koledad välimised lehed ja lõika rooskapsad pooleks. Lõika peekon u 1,5 cm tükkideks.

Sulata suurel praepannil või mõõdukal kuumusel. Lisa peekon ja prae, kuni peekon hakkab krõbedaks muutuma. Lisa rooskapsad ja prae veel umbes 5-6 minutit, kuni kapsad servadest pruunistuma hakkavad. Lisa pannile mandlid ja kuumuta veel kaks minutit.

Serveeri.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 28.01.2014 09:15

67

Pille
posted on 11.01.2016 11:45

Pilt ka:

Merle K @ FB
postitatud 28.01.2014 16:27

just eile sõime, väga meeldis :)

Anuo
postitatud 29.01.2014 08:50

See rooskapsaroog on väga hea! Saan aru, et perenaised on kõik talveks rooskapsast varunud ja toovad nunnud keldrist lihtsalt välja, aga mina olin sunnitud külmutatud kapsast ostma ja pidin paar tundi ootama kui mu jääkülmas köögis kapsas sulas, et nupukesi poolitada :) nii, et pole ta kiiresti valmiv roog midagi, mitu tundi läheb!