Pruunistatud kapsas

Kui soovid hapukapsa asemel jõululauale tavalist kapsast panna, siis siin on üks mõnus ja kerge retsept.  Kui kasutad köögiviljapuljongit, siis sobib see ka taimetoitlastele. 

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
1 tund 15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

üks korralik kapsapea

2 sl võid

2 sl tumedat siirupit (nt Dansukker)

2 dl köögivilja- või kanapuljongit

maitse järgi soola

Valmistamine

Lõika kapsapea sektoriteks ja seejärel peenikesteks ribadeks. Kuumuta suurel pannil või potis või, lisa kapsas ning prae mõned minutid.

Lisa siirup ja puljong ning hauta madalal kuumusel kaane all umbes tund aega. Selle aja jooksul peaks kapsas pehmenema ning kenasti kuldpruuniks muutuma.

Maitsesta vajadusel soolaga.

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. detsembrinumbris, pildi tegiJuta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Ludmilla
postitatud 20.12.2013 19:31

Kes on Tallinna inimesed, käige turult läbi, sääl müüakse väga head kapsa jne.riivimisnuga vist oli 5€ see on perenaisele supper abiline köögis, hea salateid teha ja muid asju.Mina tegin hapendamiseks kapsa selle riiviga.(võibolla on tal teine nimi, ma ei tea)

Hexy
postitatud 16.04.2015 21:30

Täitsa maitsev.