Suvikõrvitsa-hakklihakaste

Värvikirev suvine hakklihakaste rohke köögiviljaga. Sobib hästi nii keedetud kartulite kui ka keedetud makaronide kõrvale.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300-450 g hakkliha (nt kodust ehk seguhakkliha)

1 sibul

1-2 küüslauguküünt

1 punane paprika

300 g suvikõrvitsat

praadimiseks õli

1 sl kuivatatud basiilikut (nt Meira)

400 g purk konservitud purustatud tomateid

2 dl 10% rõõska koort

soola ja musta pipart

suhkrut

riivitud parmesani

Serveerimiseks:

keedetud makarone või kartuleid

Valmistamine

Haki sibul ja küüslauk, lõika paprika ja suvikõrvits kuubikuteks.

Kuumuta paksupõhjalisel suurel pannil veidi õli, lisa hakkliha, sibul ja paprika. Maitsesta soolaga ning prae segades, kuni hakkliha on värvi muutnud.

Lisa küüslauk ja suvikõrvits ning prae veel mõned minutid.

Lisa purustatud tomatid, rõõsk koor ning basiilik*. Kuumuta uuesti keemiseni, sega korralikult ning lase kaane all podiseda kümmekond minutit.

Serveerimisel puista peale riivitud parmesani.

* Kui kasutad värsket basiilikut, siis võta seda umbes 3-4 sl ning lisa alles mõned minutid enne kastme valmimist.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 10.09.2009 22:08

Maitses kõigile.

Hexy
postitatud 21.08.2012 22:18

Väga maitsev

Mari
postitatud 02.09.2012 19:53

Kasutasin 400 g hakkliha. Igal juhul 5+ roog, soovitan kõigile. Suvikõrvits jäi mõnusalt krõmpsuv.

Pille
postitatud 26.02.2013 19:33

Tegin jälle õhtusöögiks, aga väikeste muudatustega. Lisasin koos hakkliha ja paprikaga pannile ka ühe sellerivarre (hakitult). Küüslauk jäi välja ja rõõsa koore asemel kasutasin Tere La Crema vahemere-toorjuustu vms. Basiilik oli värske. Soovitan endiselt. Hea võimalus köögivilju kasutada.

Marge Külter
postitatud 25.08.2019 14:17

Väga maitsev tuli, suvikõrvits on mul suur lemmik!

Katsetaja
postitatud 22.09.2022 11:28

Panin parmesani asemel ühe paki sulatatud juustu kastme sisse ja sai super!