Purukook mustikate ja hapukoorega

Ragne blogist mugandatud retsept. 

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Purusegu:

180 g nisujahu (u 3 dl)

85 g suhkrut (u 1 dl)

0.5 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

150 g külma võid

Täidis:

2 suurt muna

85 g suhkrut (u 1 dl)

400 g hapukoort või paksu jogurtit

30 g nisujahu (u 0,5 dl)

1 tl vanillisuhkrut

200 g mustikaid

Lisaks:

50 g kookoshelbeid

Valmistamine

Valmista esmalt purusegu. Sega kuivained omavahel, lisa külm hakitud või ja näpista kõik purutaoliseks massiks. Määri 20x30 cm vorm võiga, puista põhja umbes 2/3 purusegust. Suru kergelt kokku.

Täidise jaoks vahusta munad suhkruga. Sega juurde hapukoor, seejärel jahu ja vanillisuhkur. 

Kalla hapukooresegu vormi, puista peale mustikad. Sega kookoshelbed ülejäänud purusegu hulka, siis pudista see ühtlase kihina koogile. 

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni purukate on kaunilt kuldpruun.

Lase enne serveerimist jahtuda, sest siis on lihtsam kooki tükkideks lõigata. 

LISA KOMMENTAAR

Katrin
postitatud 11.08.2013 16:15

Väga hea kook, mmm..........

G
postitatud 19.09.2013 17:11

v2ga hea kook oli. Ma panin vaarikaid ka lisaks ja imehea kerge teha.

Eleri
postitatud 20.09.2013 12:07

Kookoshelbed teevad katte põnevaks, mustikate asemel läksid sisse mustsõstrad ja edukalt saab tavalise jahu asendada täistera nisujahuga. Ütleks, et selline harju keskmine purukook oli.

Merit Oolo
postitatud 25.07.2015 19:22

See on imehea! Olen 2x juba teinud. Lapsed nõuavad veel :)