Soe lehtpeedisalat

Soe lehtpeedi- ehk mangoldisalat, sobib hästi lisandiks mõne grillitud liha juurde või omleti kõrvale. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

suur punt lehtpeeti e. mangoldit

Kaste:

2 hakitud küüslauguküünt

3 sl oliiviõli

1 tl paprikapulbrit

0.5 tl vürtsköömneid

soola

poole sidruni mahl

Valmistamine

Leota lehtpeedilehti külmas vees 5-10 minutit. Siis nõruta hoolega ja lõika 1 cm ribadeks.

Pane lehtpeet suure (vokk)panni peale, lisa paar lusikatäit vett ja kuumuta 5 minutit.

Sega kastmeained (v.a. sidrunimahl) omavahel ning lisa pannile. Kuumuta veel 5-7 minutit, aeg-ajalt segades. 

Sega juurde sidrunimahl ning tõsta pann tulelt. Serveeri kohe või jahtunult. 

Allikas: QuickQuickYumYum blogi, aga veidi mugandatud. 

LISA KOMMENTAAR

Pellenovelle
postitatud 17.10.2013 21:26

Huvitav lisand. Toorelt lehtpeet eriti ei maitse, niiviisi tehtult aga küll.