Makaronivorm hakklihaga

Lihtne ja kodune makaroni-hakklihavorm, mille kõrvale võiks pakkuda värsket rohelist salatit või mõnda toorsalatit.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 dl makarone (või 6-7 dl keedetud makarone)

250-350 g (soovitavalt mitte väga rasvast) hakkliha

1 sibul

1-2 küüslauguküüs

1 sl õli

0.5-1 tl paprikapulbrit

0.5 tl soola

1 tl kuivatet basiilikut

Peale:

5-6 dl piima

2 suurt muna

0.5 tl soola

2 dl riivitud juustu

värsket hakitud tilli või muud maitserohelist

Valmistamine

Keeda makaronid rohkes vees peaaegu ‘al dente’. Nõruta.
Prae sibul õlis kergelt läbi, lisa küüslauk ning prae veel paar minutit pidevalt segades. Lisa hakkliha ning pruunista ümberringi. Maitsesta soola, paprika ja basiilikuga.
Sega suures võitatud ahjuvormis keedetud makaronid ja praetud hakklihasegu (klõpsa fotol).
Sega piim, munad ja sool, soovi korral lisa hakitud maitserohelist. Vala hakklihale ja makaronidele.
Puista peale riivitud juust.
Küpseta 200kraadise ahju allosas umbes 45 minutit, kuni roog on pealt kaunilt kuldne.
LISA KOMMENTAAR

Kristiina
postitatud 10.05.2009 21:44

Tegun täna seda, päris kerge on valmistada ning maitseb ka hästi! Ainult mina paneks seda kastet rohkem, (piima muna segu)

liilia
postitatud 09.11.2010 19:59

lihtne, kiire ja maitsev.

Kukeseen
postitatud 19.07.2011 18:20

Lisasin sibula-küüslaugu-hakkliha pruunistamise ajal portsu kukeseeni, väga mõnus täiendus ;)