Porganditort toorjuustukreemiga

Kihiline tort porgandibiskviidi ja laimi-toorjuustukreemiga. Üsna vähemagus ja väga mõnus-mahlane. 

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Porgandibiskviit:

500 g toorest porgandit (puhastatud kaal)

4 suurt muna

200 g suhkrut

näpuotsaga soola

240 g nisujahu (u 4 dl)

2 tl MEIRA küpsetuspulbrit

2 tl MEIRA vanillisuhkrut

100 g mahedamaitselist õli (u 1,5 dl)

Laimi-toorjuustukreem:

400 g toasooja maitsestamata toorjuustu

300 g paksemat hapukoort

100 g suhkrut (veidi üle 1 dl)

2 tl vanillisuhkrut

2 laimi mahl ja riivitud koor

Valmistamine

Porgandibiskviidid: Koori porgandid ja riivi peene riiviga. Vahusta munad suhkru ja soolaga kohevaks vahuks. 

Sega jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel. 

Sega esmalt õli, siis porgandid ja seejärel kuivainesegu munavahu hulka. 

Kalla pool tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus  umbes 10 minutit, siis võta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Küpseta teine porgandibiskviit samal moel.

Laimi-toorjuustuglasuur: sega toorjuust, hapukoor, suhkur, vanillisuhkur ja laimikoor ning -mahl omavahel ühtlaseks (kõige lihtsam on seda teha elektrimiksriga). 

Tordi kokkupanek: lõika mõlemad porgandibiskviidid kaheks ühesuuruseks ristkülikuks. Tõsta üks biskviit tordialusele, määri peale veerand toorjuustukreemist. Jätka, kuni saad neljakihilise tordi (pealmiseks kihiks on toorjuustukreem). 

Puista peale hakitud pistaatsiapähkleid või mõned sidrunmelissilehed. 

PS Fotol olev kook on küpsetatud kolmekihilisena - siis pead küpsetama kolm eraldi põhja. Viimasel ajal olen küpsetanud lihtsalt kaks suuremat plaati (30x35 cm ahjuplaat) ja need pooleks lõiganud. 

LISA KOMMENTAAR

Marit
postitatud 09.05.2013 22:42

Ma saan aru, et taina kogus on mõeldud kahele ahjuplaadile. Aga kui suurt ahjuplaati kasutasid kui kolmekihilist kooki tegid või tegid siis selle võrra rohkem tainast?

Pille
postitatud 10.05.2013 11:08

Marit, taina kogus oli sama, lihtsalt kasutasin väiksemat plaati (vist oli 25x35 cm vms) ja küpsetamisaeg oli veidi pikem (ja valmis porgandibiskviidid paksemad).

Kairi
postitatud 10.05.2013 12:49

kas porgandid riivitult toorena? Kui laim ei meki, millist alternatiivi võiks veel maitsenüansi täiustamiseks kasutada?

ivika_udus
postitatud 10.05.2013 15:52

Tere, mul on selline kysimus, et siin kus ma elan mul hapukoort ei ole saadaval, kas selle v6ib asendada maitsestamata jogurtiga?

hehe
postitatud 10.05.2013 18:47

ivika_udus: creme fraiche on maitse ja koostise poolest köige sarnasem hapukoorega, ehk siis prooviksin seda meelsamini kui jogurtit,

Pille
postitatud 10.05.2013 19:02

Kairi - loomulikult toorest porgandit, ma tegin selle kohta ka nüüd täpsustuse retseptis. Ja laimi asemel võid proovida ka sidrunit või törtsu astelpajumahla. Midagi, mis tasakaalustaks magusust.

Margit L @ FB
postitatud 11.05.2013 17:18

Proovisin täna kohe ära ja tuli täiesti VÕRRATU!!!

Kristel H @ FB
postitatud 11.05.2013 17:19

See tuli tõesti väga nämma kook :)

Seila
postitatud 12.05.2013 21:23

Väga maitsev ja toitev suutäis, valmis suurema vaevata.

Tiina
postitatud 12.05.2013 21:30

Väga-väga hea kook! Suhkrukoguse vähendasin 3dl pealt 2dl peale ja oli täpselt paras.

Pille
postitatud 12.05.2013 21:37

Tiina, ma olen seda mitu korda teinud nüüd ja ise paneks tsiiipakene vähem suhkrut, aga kõik degusteerijad on väitnud, et nii peabki olema ja vähemaks ei tohiks võtta, nii et las olla.

amalthea
postitatud 13.05.2013 17:49

Kahe sidruni või laimiga tuleb suht mõrkjas-hapu ja tugev kreem, mis ei pruugi kõigile meeltmööda olla. Neile kes natuke rahulikumat soovivad soovitan 1 sidrunit või laimi. Hapukoor või maitsestamata jogurt, mis on väga head kookidesse(minu meelest) on Saaremaa piimatööstuse uued tooted, smetana ja maitsestamata jogurt 5% ja selle koogi sisse sobivad mõlemad ideaalselt! Head meisterdamist ja nautimist!

Kiti
postitatud 30.05.2013 13:17

NULLKüpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, siis lase täielikult jahtuda. Kas see tähendab seda, et ahjus pean laskma täielikult jahtuda, ahjuust avamata?

Pille
postitatud 30.05.2013 15:02

Kiti, tegin retseptis sõnastuse veidi selgemaks, aga ikka võtad küpsetusplaadi ahjust välja ja siis lased jahtuda.

Bravuuritar Kats @ FB
postitatud 17.06.2013 11:45

Juba kolm korda olen teinud siit leitud retsepti järgi porgandikooki.. Kuulub meie pere lemmikute hulka ja köidetud ka minu isiklikku retseptiraamatusse :) Suured tänud hea retsepti eest!

julla
postitatud 07.07.2013 16:30

öääk,pääh

cinnamonbun
postitatud 10.07.2013 18:39

Kas kook maitseb kõige paremini värskena või kannatab ka päev-kaks külmas seista?

Sandy
postitatud 21.07.2013 12:44

ÜLIHEA, ma tegin veidi mugandusi oma käe järgi, nt sulatasin tumedat shokolaadi peale natuke ja.. see maitses nagu Werneri porgandikook!!!!!!!!!!!!!!!!! JUMALIK

Anu
postitatud 26.07.2013 11:26

Väga maitsev kook tuli. Kõik sööjad kiitsid. Täna teen uuesti :)

cinnamonbun
postitatud 01.08.2013 14:06

Tegin seda kooki ning see pälvis väga-väga palju kiidusõnu. Tõesti suurepärane kook! Aeganõudev kuid siiski piisavalt lihtne. Mõnus! :)

anni
postitatud 10.11.2013 13:43

Tegin seda kooki isadepäevaks, meie perele maitses väga! Järgmine kord proovin teha veidi tervislikuma ja vegan variandi ksülitooli, graham jahu ja kookosõliga, vahele paneks kookoskoort.

Diana
postitatud 14.11.2013 16:40

Werneri porgandikoogis on kasutatud apelsinimahla, võib ka siin laimimahla asemel proovida

Mari
postitatud 22.12.2013 20:35

Kuidas ksülitool tervislikum valik oleks, kui näiteks mõni mineraaliderikas toorsuhkur? Hammastele ja diabeetikutele võib ta olla vajalik ja asendamatu, aga muul põhjusel seda sisse süüa küll ei tahaks. vt näiteks: http://www.kliinik.ee/artiklid/hambad/aid-11133/Telestaar-ks%C3%BClitool Aga kook on ülimaitsev sellegipoolest!

Hexy
postitatud 27.12.2013 10:09

Poleks uskunud, et see kook nii hea on ;) Vaieldamatu hitt jõululaual!

kerli
postitatud 28.12.2013 19:55

supper hea kook!!!!!

K
postitatud 06.02.2014 13:53

Kas biskviidid jäävad norm. paksusega, kui jagan antud koguse kolmeks ja küpsetan ümmarguses, d26 cm ahjuvormis?

Birgit
postitatud 10.03.2014 01:33

Vaga hea kook! Lisasin kreemile ka natukene kookos kreemi ja imeline!

liisa
postitatud 23.03.2014 14:46

Kas kreemi kuidagi paksemaks saaks teha - rasvasema hapukoore või rohkema toorjuustuga nt? Kreem jäi nii vedel, et fotol oleva paksu kihina teda nüüd küll koogi vahele ei jäänud, voolas hoopis külgi mööda alla. Või teha varakult valmis ja lasta külmas taheneda, enne kui kooki kokku panema hakata?

galka
postitatud 29.03.2014 13:57

tegin ükskord ja kõik kiitsid, nüüd hakkasin retsepti otsima, sest ei kirjutanud üles, õnneks leidsin! see on üks maitsvamaid kooke ja suur tänu autorile!

m
postitatud 10.04.2014 19:21

Mul sama mure, et kreem tuli liiga vedel ning voolas kihtide vahelt välja. Teine mure oli see, et biskviidi osa tuli liiga kõva- ei olnud selline pehme nagu värske sai - mida võisin teha valesti?

Pille
postitatud 10.04.2014 19:47

Liisa ja M - mul pole eales see kreem vedel olnud - kasutan Farmi või Philadelphia toorjuustu ja Saaremaa 20% või 30% hapukoort. Äkki segasite üle? Siis tuleks lasta taheneda ja siis määrida. M - kui Su koogipõhjad kuivad jäid, siis kardetavasti küpsetasid Sa liiga kaua. K - ma küpsetaks siis igaks juhuks neli ümmargust kihti, aga võib ka kolmega proovida.

Marit
postitatud 14.04.2014 21:42

Imehea, suur ja mahlane tort! Asendasin nisujahu riisijahu ja tärklisega ja natuke vähendasin suhkrukogust. Soovitan!

merilin
postitatud 17.04.2014 11:53

Kas kook on pigem samal päeval tarbimiseks või oleks parem eelmisel õhtul valmis teha? Kas kreemi on pigem täpselt või natuke rohkem? :)

Pille
postitatud 17.04.2014 14:32

Merilin, minu arust on kreemi täpselt parasjagu, aga eks see ole maitse asi. Võid koogi eelmisel õhtul valmis teha, kui soovid.

merilin
postitatud 24.04.2014 16:00

Väga hea kook sai,tegin pool kogust aga oleksin võinud ka terve teha ;) Külalised mõmisesid ja kiitsid! Retsepti järgi jah kreemi parasjagu,tegin ise igaks juhuks rohkem ja jäi üle aga selle sai muidugi magustoiduks ära kasutada järgmine päev :)

Küpsetaja
postitatud 16.06.2014 22:10

Väga kiidan ja kiitsid ka külalised! :)

T
postitatud 27.11.2014 14:26

Mina asendan laimi apelsiniga. Küpsetan 26-28cm lahtikäiva vormiga 4 kihti. Kreem on algul tõesti vedelavõitu, aga lahtikäivas vormis, kuhu koogi laon, ei ole see probleemiks. Kui kook laotud ja öö läbi külmas tahenenud, siis on tulemus väga mõnus ja parajalt mahlane- liigne niiskus on taignakihtide sisse jaotunud, aga tulemus ei ole kindlasti vesine vms. See retsepti kogus on kogu koogi jaoks täpselt paras.

Anu
postitatud 01.09.2015 14:29

Väga maitsev. Laim lisab mõnusat särtsu koogile... Lisasin küll vaid ühe, aga minu jaoks oli see paras. Jätan selle retsepti meelde! :-)