Kurgi-krevetisalat

Värske ja kevadine salat krevettide, kurgikuubikute ning värske mündiga. Parimad on soolvees krevetid, aga sobivad ka külmutatud krevetid.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g keedetud puhastatud krevette

1 pikk värske kurk

suur peotäis värsket münti

2 sl külmpressitud oliiviõli

1 sl sidrunimahla ja samapalju riivitud sidrunikoort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud krevette, siis lase neil külmkapis rahulikult sulada. Nõruta krevetid korralikult. 

Pese kurk, koori ning lõika väikesteks kuubikuteks (kui kurgil on palju seemneid, siis eemalda need esmalt).

Haki mündilehed hästi peeneks. 

Sega kausis krevetid, kurgikuubikud ja münt. Nirista peale oliiviõli, sidrunimahl ning riivitud sidrunikoor. Maitsesta soola-pipraga.

Serveeri kohe või lase paar tundi jahedas maitsestuda. 

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. mainumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp. Inspiratsioon Ellie Kriegeri lehelt. 

LISA KOMMENTAAR

kiisuke
postitatud 01.03.2014 19:50

tasub proovida!!