Makaronid peekoni ja suvikõrvitsaga

Lihtne ja kiirestivalmiv pastaroog, kus makaronidele sekundeerivad tomatid, suitsupeekon ja suvikõrvits.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

100-120 g pakk suitsutatud peekonit

1 küüslauguküüs

1 keskmise suurusega suvikõrvits (nt roheline rullkõrvits)

200-400 g konservitud purustatud tomateid või passata't

värsket basiilikut

riivitud parmesani

soola ja musta pipart

400 g makarone

Valmistamine

Pane esmalt suure potiga vesi keema.

Haki peekon väiksemateks tükkideks. Lõika suvikõrvits pikuti neljaks ning seejärel umbes 5 mm paksusteks viiludeks. Haki küüslauk peeneks.

Kuumuta suur praepann, lisa peekon ja prae kuldseks. (Kui LIIGA palju rasva eraldub, siis võid osa ära kallata). Lisa pannile küüslauk ja suvikõrvits ning prae paar minutit. 

Lisa purustatud tomatid, maitsesta soola-pipraga ning lase kastmel tasakesi 6-7 minutit podiseda. 

Pane makaronid soolaga maitsestatud vette keema ning keeda vastavalt pakendi juhistele al dente. Nõruta hoolega, sega pannil oleva kastme hulka.

Jaota taldrikutele, peale rebi mõned basiilikulehed ning riivi veidi parmesani. Serveeri kohe.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 23.07.2012 09:11

Hea ja lihtne roog, meil suvisel ajal tihti menüüs. Lastele meeldib ka väga.

Varje Aro
postitatud 03.08.2016 23:30

Väga hea!

Lembit Poobus
postitatud 08.08.2017 10:29

Väärt kõhutäis, iga ilmaga.

Martiina
postitatud 08.08.2017 10:32

Äärmiselt maitsev ja kiirestivalmiv roog, võtame kindlasti püsimenüüsse!

Maarja Hüdsi
postitatud 08.08.2017 19:25

Maitsev ja lihtne!