Kõrvitsa-kohupiimavorm

Kui Sulle maitseb klassikaline kohupiimavorm, siis maitseb Sulle kindlasti ka see kõrvitsaga variant. Võid kasutada nii tavalist kui ka muskaatkõrvitsat. 

Võimaluse korral kasuta Ehtne Talutoit tunnusmärgiga Eesti väiketootjate tooteid, nt Pajumäe talu mahekohupiima.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

800 g puhastatud kõrvitsat

100 g suhkrut

500 g kohupiima (nt Pajumäe mahekohupiima)

4 suurt muna

1 sidruni mahl ja riivitud koor

2 sl nisujahu

100 g kuivatatud jõhvikaid või seemneteta rosinaid

võid

riivsaia

soola

Valmistamine

Lõika kõrvits tükkideks ja hauta vähese veega pehmeks (ma lisan poti põhja pool klaasitäit vett, keedan üsna tasasel tulel). Nõruta hästi hoolega, siis jahuta. Tambi keedetud kõrvits kausis katki. 

Sega juurde sidrunimahl ja riivitud koor, kohupiim, jahu, rosinad või kuivatatud jõhvikad ja suhkruga hõõrutud munakollased. Viimasena lisa vahustatud munavalged.

Kalla võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud u 26-30 cm ahjuvormi. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit.

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. oktoobrinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

õunapuu
postitatud 03.11.2008 20:58

Panin pisut vähem suhkrut ja lisasin rosinaid. Tõeliselt maitsev. Sõin isetehtud maitsestamata jogurtiga.

Zoozi
postitatud 06.12.2008 18:07

Üks mõnus ja lahe magustoit kõrvitsast. Osa meist sõi hapukoorega, osa kisselliga.

Tiina
postitatud 08.12.2008 22:36

Tõesti maitsev. Panin ainult munavalgeid (kollaseid oli jäätise sisse tarvis:)) ja jahu asemel pisut rohkem mannat. Rosinaid ka muidugi.

Katrin
postitatud 07.09.2010 11:21

See on küll hea asi!!! Tegin laimiga ja ahjus oli ikka kõvasti kauem, ca 1h ja 20 min.

Suslikas
postitatud 30.10.2010 10:09

Mina olen teinud mitu korda juba seda. Parem, kui tavaline kohupiimavorm!

Hexy
postitatud 10.12.2011 13:25

Mulle ei maitsenud, aga ülejäänud pere kiitis

Erka
postitatud 28.12.2011 20:24

Väga mõnus ja kohev vormiroog. Siia sobis eriti hästi see tummine kõrvits (keeb kiiresti pudruks.

Uduvihm
postitatud 08.03.2012 15:50

Tegin, lisasin rosinaid ka ja sai väga maitsev. Eriti mõnus koos metsmaasika-astelpaju kisselliga.

Uduvihm
postitatud 19.04.2012 11:28

Tegin selle retsepti järgi, ainult lisasin veel juurde kaneeli ja rosinaid ning pikendasin pisut küpsetusaega. Valmistasin pool originaalretsepti kogusest. Sai väga maitsev. Sõime koos metsmaasika-astelpaju kisselliga.

M
postitatud 10.02.2013 21:59

Tegin paar päeva tagasi, väga mõnus tuli. Enne püreestamist valasin suurema osa keetmisveest ära, lõpptulemus oli väga mahlane. Sõime tavalise poemustikakisselliga.

anzeliii
postitatud 20.02.2013 13:01

Kui suurde vormi te selle valasite?

Kaire T @ FB
postitatud 08.10.2013 17:12

Ei maitsenud, minu jaoks vähe suhkurt :P

Signe P @ FB
postitatud 09.10.2013 21:15

Mulle väga maitses. Pigem isegi tsipa magus :)

Põrnikas
postitatud 14.12.2013 13:46

Sidrunit ei olnud, aga lisasin piparkoogimaitseainet (jõuluaeg ikkagi) ja kookoshelbeid, kookoshelbeid kasutasin ka riivsaia asemel vormi põhjale ja külgedele raputamises. Väga mõnus. Soojalt niisama. Külmalt sõime tortsu kreeka jogurtiga.

Marju
postitatud 16.09.2016 18:15

Nami-Nami on vahel mul nagu 911 või 112. Kui mõnel toidul hakkab kuupäev kukkuma, siis pole aega retsepti leiutada. Nii osutuski seekord valituks kõrvitsa-kohupiimavorm. Retseptis asendasin tavalise jahu gluteenivaba kaerajahuga, jõhvikad rosinatega, tavaline suhkur Demeraga ning või asemel oli kookosrasv (vormi määrimiseks). Kõrvitsast oli kasutuses muskaatkõrvits. Tulemuseks oli mõnusa sidrunilise mekiga vorm.

Liis
postitatud 18.03.2019 13:16

Tegin eile esimest korda, lisasin veel mangot ja porgandit, muidugi rohkesti rosinaid ja vormi määrisin kookosõliga ning puistasin üle kookoshelvestega. Väga maitsev tuli!