Helbepuder kaneeli, banaani ja jogurtiga

Tervislik algus päevale

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

100 g kaerahelbeid

0.5 tl jahvatatud kaneeli + veel veidi serveerimiseks

4.5 dl väherasvast piima

3 banaani

400 g maasikaid

150 g tops rasvavaba jogurtit

Valmistamine

Koori banaanid, lõika viiludeks. Puhasta maasikad, lõika pooleks.

Sega potis kaerahelbed, kaneel, piim ja pool viilutatud banaanidest. Kuumuta keemiseni, sega aeg-ajalt. Alanda kuumust ning hauta 4-5 minutit, putru pidevalt segades.

Tõsta pott tulelt ning jaota puder 4 kausi vahel. Tõsta peale ülejäänud banaaniviilud, maasikad ning lusikatäis jogurtit. Puista peale veidi kaneeli ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis oli lisatud ka 4 tl pruuni suhkrut pudrule, aga see pole mõistlik, kuna banaan ja maasikad lisavad piisavalt magusust. 
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta kindlasti gluteenivaba märgistusega kaerahelbeid. 
  • Kui oled harjunud hommikuputru veega valmistama, siis kasuta seda. 

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (Cinnamon porridge with banana & berries, August 2011). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Ene
postitatud 27.08.2012 13:44

väga hea ja tervislik hommikusöök.

Kaare
postitatud 09.08.2016 12:03

Väga maitsev puder!

Kärt
postitatud 22.11.2017 10:18

Väga mõnus puder. Kindlasti oleks ka väga maitsev, kui pudru sisse mustikaid panna.