Kreeka sealihavardad souvlaki se kalamaki

Väga populaarne tänavaroog Kreekas, mida serveeritakse lapikleivaga. NB! Souvlaki on hooajaline roog - hilissügisest lihavõteteni tehakse seda sealihast, ülejäänud ajal talle- või noorlambalihast. Siin on Tessa Kirose retsept sealiha-souvlaki valmistamiseks.

Kasuta näiteks sea kaelakarbonaadi või abatükki. Head ja värsket eestimaist sealiha otse perefarmist saab osta Oma Põrsa lihapoodidest Tallinnas Mustamäe, Lasnamäe ja Nõmme turult, Rakverest Pikk tn 11 lihapoest ning Tabasalust Klooga mnt 5a lihapoest. 

Kogus
12 varrast (neljale kuni kuuele)
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.2 kg tükk sea kaelakarbonaadi

2 tl kuivatatud punet

2 sl Kreeka oliiviõli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

nisujahust leiba

sektoriteks lõigatud sidrunit

Valmistamine

Pane puuvardad külma vette ligunema vähemalt 30 minutiks (siis ei sütti need nii kergesti põlema).

Lõika sealiha umbes 2 cm kuubikuteks. Pane kaussi, pudista peale kuivatatud pune, maitsesta soola-pipraga ja oliiviõliga. Sega läbi ja lase võimaluse korral paar tundi maitsestuda.

Lükka iga puuvarda otsa umbes 6 lihakuubikut.

Kuumuta grill hästi tuliseks. Pane lihavardad umbes 10 cm kaugusele kuumadest sütest ja küpseta ümberringi küpseks ja kuldpruuniks.

Serveeri grillitud nisuleivaga*, peale pigista sidrunimahla ja puista üle soolahelvestega.

* Gluteenivaba, Paleo ja LCHF versiooni jaoks asenda nisuleib sobivamaga.

Retsept on mugandatud Tessa Kirose raamatust Food from many Greek kitchens.

LISA KOMMENTAAR