Kreeka sealihavardad souvlaki se kalamaki

Väga populaarne tänavaroog Kreekas, mida serveeritakse lapikleivaga. NB! Souvlaki on hooajaline roog - hilissügisest lihavõteteni tehakse seda sealihast, ülejäänud ajal talle- või noorlambalihast. Siin on Tessa Kirose retsept sealiha-souvlaki valmistamiseks.

Kasuta näiteks sea kaelakarbonaadi või abatükki.  

Kogus
12 varrast (neljale kuni kuuele)
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.2 kg tükk sea kaelakarbonaadi

2 tl kuivatatud punet

2 sl Kreeka oliiviõli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

nisujahust leiba

sektoriteks lõigatud sidrunit

Valmistamine

Pane puuvardad külma vette ligunema vähemalt 30 minutiks (siis ei sütti need nii kergesti põlema).

Lõika sealiha umbes 2 cm kuubikuteks. Pane kaussi, pudista peale kuivatatud pune, maitsesta soola-pipraga ja oliiviõliga. Sega läbi ja lase võimaluse korral paar tundi maitsestuda.

Lükka iga puuvarda otsa umbes 6 lihakuubikut.

Kuumuta grill hästi tuliseks. Pane lihavardad umbes 10 cm kaugusele kuumadest sütest ja küpseta ümberringi küpseks ja kuldpruuniks.

Serveeri grillitud nisuleivaga*, peale pigista sidrunimahla ja puista üle soolahelvestega.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba, Paleo ja LCHF versiooni jaoks asenda nisuleib sobivamaga.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Tessa Kirose raamatust Food from many Greek kitchens.

LISA KOMMENTAAR