Grillitud makrell chorizo ja kartulitega

Hispaania-hõnguline roog värske makrelli, suitsutatud paprikaga maitsestatud chorizo-vorsti ning (varajaste) kartulitega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g varajast kartulit

2 tk suurt tervet makrelli (ehk 4 ilusat makrellifileed)

2 sl oliiviõli

1 tk sidrunit (ainult mahl)

1 tk purustatud küüs küüslauku

väike kimp siledalehist peterselli

100-150 g jupp chorizo vorsti (mitte viilakaid!)

soola

musta pipart

Valmistamine

Hõõru kartulid puhtaks, siis keeda soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks. Nõruta ja lase veidi jahtuda.
Fileeri makrell, aseta kalafileed madalasse ahjuvormi. Sega oliiviõli, sidrunimahl, purustatud küüslauk ja hakitud petersell omavahel, maitsesta soola-pipraga ja vala kalale. Lase maitsestuda.
Koori soovi korral kartulid, siis lõika kartulid väiksemateks tükkideks.
Lõika chorizo väiksemateks tükkideks.

Pane grillahi kuumenema.

Kuumuta pliidil suur praepann. Lisa chorizo-kuubikud ja prae tugeval tulel umbes 2 minutit, kuni vorstidest hakkab õli eralduma.
Lisa tükeldatud kartulid ja prae 8-10 minutit, kuni kartulid on kenasti pruunistunud ja kohati krõbedaks muutunud.

Kui chorizo-kartulisegu on peaaegu valmis, siis aseta kalafileed ahjupanni kohale asetatud restule. Küpseta kuumas grillahjus 5-8 minutit, kuni kalanahk on kuldne ja kala küpsenud.

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Delicious (Grilled mackerel with potato and chorizo hash).
LISA KOMMENTAAR

Tanel
postitatud 28.02.2013 15:22

Kus Eestis värsket makrelli või makrellifileed osta saab?

Pille
postitatud 28.02.2013 17:29

Tanel, eks sellega natuke kehvad lood on. Mul õnnestus tunamullu kahel korral neid pealinna Sadama Turult osta (ja mõlemal korral tegin just seda rooga), aga eks tuleb parematelt kalakaupmeestelt nõuda (Pepe Kala, Kalakala jms).