Kukeseenekaste, see kõige lihtsam

Suvisel ajal üks parimaid roogi üldse, eriti varajaste keedetud kartulitega.

Kogus
4 portsjonit
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl võid

1-2 hakitud sibulat

400 g kukeseeni

1 sl nisujahu soovi korral

2 dl rõõska koort

hakitud maitserohelist soovi korral

Valmistamine

Hauta sibul võis pehmeks, lisa puhastatud seened. Maitsesta soola ja pipraga. Prae segades paar minutit, kuni seentest eraldunud vedelik on aurustunud.

Lisa rõõsk koor. Sega hoolega ja hauta kaste ühtlaseks.

Serveeri keedetud varajaste kartulitega.

PS Kui soovid veidi paksemat kastet, siis lisa enne praetud seentele ja sibulale supilusikatäis jahu ja kuumuta veidi enne koore lisamist.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 13.07.2012 15:01

Väga maitsev !!

Merx
postitatud 30.09.2012 14:25

Väga-väga hea tuli! Tegin seda paksemat varianti ja suuremad seened lõikasin pikkupidi pooleks. Kuna rõõskoort ei olnud, siis segasin omavahel piima ja hapukoore. Pere, kes mul muidu seeni ei söö, maitses see kaste kõigile väga!

Kadri P @ FB
postitatud 29.08.2013 17:25

Väga hea kukeseenekaste. Täna just tegin.

Raul
postitatud 03.07.2014 00:05

Väga hea. Mina praadisin veel suitsupeekoni kuubikuid ka sisse ja tegin paksema variandi Super !!!!

aili
postitatud 17.07.2015 13:06

aa, milleks 1 sl nisujahu, valmistamise õpetuses ei mainita enam jahu :P

Pille
posted on 07.08.2015 12:38

Aili, jahu kohta on joonealune märkus ju kenasti kirjas!!!

Liisi
postitatud 07.08.2015 12:38

Aitäh! Väga hea lihtne retsept, tegin ka koos varajaste kartulitega ja lisasin peekonit.