Kreeka oapada (roheliste aedubadega)

See retsept on inspireeritud ühest 1991. aasta soome ajakirjast (Kodin Kuvalehti), aga olen seda aastate jooksul kõvasti mugandanud ja kohendanud, nii et täitsa Nami-Nami retsept nüüdseks :) Maitsev vegetaarroog.

Kui serveerid lisaroana, jätkub neljale. Kui vegetaarse pearoana, siis jätkub 2-3 näljasele sööjale.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g külmutatud rohelisi aedube (nt Premia Maahärra) või 500 g värskeid rohelisi ube

2 suurt (punast) sibulat

2-3 sl oliiviõli

400 g purustatud tomatit

3-4 dl vett

1-2 tl kuivatatud punet

soola ja musta pipart

hakitud siledalehist peterselli

Serveerimiseks:

fetajuustu

Valmistamine

Kui kasutad värskeid ube, siis puhasta oad ja vajadusel lõika pooleks. Keeda soolaga maitsestatud vees 5 minutit, keeduvesi kalla minema. (Külmutatud oad võta lihtsalt paki seest välja).

Haki sibulad. Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibulad ja prae tasasel tulel 5 minutit, kuni sibulad hakkavad klaasjaks muutuma. Ära pruunista! 

Lisa tomatikonserv, nõrutatud oad ja niipalju vett, et oad oleksid kaetud (umbes 3-4 dl). Maitsesta soola, pipra ja kuivatatud punega. Hauta keskmisel tulel umbes 20-25 minutit, kuni oad on pehmed ja tomatikaste paksenenud.

Enne serveerimist lisa roale ohtralt hakitud värsket peterselli ja murenda peale fetajuustu.

Serveeri kreeka oapada kas kuumalt, soojalt või külmalt. Kõrvale sobib värske nisuleib, joogiks vesi, õlu või valge vein.

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2015. a. septembrinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 03.09.2011 13:08

Mulle maitses!!!

Eleni L @ FB
postitatud 30.03.2014 20:01

Olen seda ilma retseptita teinud ja juurde lisanud pruunistatud hakkliha ja vahukoort. Väääga maitsev kui lisada veel Cayenne'i pipart.