Kukeseentega böfstrooganov

Šampinjonide lisamine strooganovile on üsna levinud, mina proovisin aga veidi hõrgumat versiooni kukeseentega. Soovitan kindlasti kasutada (liha)veise sisefileed - siis on tulemuseks eriti mõnus ja maitsev roog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

õli

300 g veisefileed või muud pehmet veiseliha

soola ja musta pipart

1 sl mahedat paprikapulbrit

1 hakitud sibul

300 g puhastatud kukeseeni

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 dl rõõska koort

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Kui kasutad veisefileed, siis lõika see pikkadeks peenikesteks ribadeks (ca 1x5 cm).
Kuumuta pannil õli kuumaks, lisa veiseliharibad ja pruunista kergelt läbi. Tõsta liharibad taldrikule, maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.
Lisa pannile veel veidi õli, seejärel hakitud sibul ja prae paar minutit keskmisel kuumusel. Tõsta kuumust, lisa kukeseened ja prae neid 4-5 minutit.
Lisa pannile tomatipasta, kuumuta läbi. Lisa liharibad koos leemega, siis rõõsk koor ning hauta tasasel tulel veel paar minutit.*
Maitsesta vajadusel veel soola, pipra ja paprikapulbriga.
Serveeri kartulipudruga, peale puista hakitud peterselli.

* Kui kasutad poes müüdavaid "veiseliha strooganovi" ribasid, siis tuleb hautada oluliselt kauem, sest need on tihti üsna sitked.

LISA KOMMENTAAR

Qukiir
postitatud 13.07.2012 18:45

Mis asi on kontsentreeritud tomatipasta?

Qukiir
postitatud 13.07.2012 18:58

sain juba aru!

K.
postitatud 02.04.2013 19:21

Väga hea tuli!