Böfstrooganov seentega

Šampinjonide lisamine strooganovile on üsna levinud, ent väga maitsev on ka kukeseentega böfstrooganov. Soovitame kindlasti kasutada (liha)veise sisefileed - siis on tulemuseks eriti mõnus ja maitsev roog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

praadimiseks õli

300 g veisefileed või muud pehmet veiseliha

soola ja musta pipart

1 sl mahedat paprikapulbrit

1 hakitud sibul

300 g puhastatud kukeseeni VÕI

500 g šampinjone

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 dl rõõska koort

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Kui kasutad veisefileed, siis lõika see pikkadeks peenikesteks ribadeks (ca 1x5 cm). Väiksemad kukeseened võid jätta terveks, suuremad poolita; šampinjonid lõika viiludeks. 

Kuumuta pannil õli kuumaks, lisa veiseliharibad ja pruunista kergelt läbi. Tõsta liharibad taldrikule, maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.

Lisa pannile veel veidi õli, seejärel hakitud sibul ja prae paar minutit keskmisel kuumusel. Tõsta kuumust, lisa seened ja prae neid 4-5 minutit.

Lisa pannile tomatipasta, kuumuta läbi. Lisa liharibad koos leemega, siis rõõsk koor ning hauta tasasel tulel veel paar minutit.* Maitsesta vajadusel veel soola, pipra ja paprikapulbriga.

Serveeri kartulipudruga, peale puista hakitud peterselli.

  • Kui kasutad poes müüdavaid "veiseliha strooganovi" ribasid, siis tuleb hautada oluliselt kauem, sest need on tihti üsna sitked.
  • Kui kasutad šampinjone, siis võid pannile koos seentega lisada ka paar tükeldatud suitsupeekoniviilu. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Mari-Liis
postitatud 13.07.2012 18:45

Peekon ja paprikapulber annavad šampinjonidega böfstrooganovile väga hea maitse.

K.
postitatud 02.04.2013 19:21

Väga hea tuli!

Eve
postitatud 22.02.2016 16:19

Olen lisanud ka kukeseeni ja väga maitsev sai .Viimati tegin hakklihasuppi ja sinnagi praadisin kukekaid lisasin brokkolit ja lillakapsast ning suurepärane supp tuli.