Sparglipirukas

Efektse välimusega sparglipirukat võib serveerida soojalt koos rohelise salatiga või jahtunult nt suupistelaual.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g tavalist või pärmi-lehttainast

Peale:

150 g riivitud Gouda või Gruyere juustu

24 keskmise suurusega rohelise spargli vart

3 suurt muna

2 dl 35% rõõska koort

soola ja musta pipart

riivitud muskaatpähklit

Valmistamine

Soovi korral tee lehttainas ise kas selle kiir-lehttaina retsepti järgi (1 portsjon) või selle põhjaliku artikli juhiseid järgides

Murra sparglivarte puine osa ära (neid võid kasutada puljongi tegemiseks või viska minema). Keeda sparglivarse 1-2 minutit keevas soolaga maitsestatud vees. Siis jahuta kiiresti külma vee all ning nõruta hoolega.

Vooderda neljakandiline 25x35 cm pirukavorm küpsetuspaberiga ja seejärel lehttainaga. Torgi põhi kahvliga auklikuks. Puista riivitud juust ühtlase kihina lehttainale.

Klopi munad ja vahukoor lahti, maitsesta soola, pipra ja riivitud muskaadiga. Kalla ettevaatlikult vormi. Laota sparglivarred kenasti pirukale.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni pirukas on pealt kenasti kuldne ja tainas läbi küpsenud.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kristel V. P. @ Facebook
postitatud 23.05.2012 18:17

see on juba aastaid mul lemmik pirukas. Lehttaignal väga hea :)