Selleripüree

Purée de céleri-rave ehk siis selleripüree Prantsuse moodi. Intensiivse sellerimaitsega püree sobib eriti hästi metsloomaliha juurde. Fotol on see veisesabaraguu lisandiks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

750 g juursellerit

1 sibul

1 sl võid

2 dl piima (rohkem, kui valmistad pliidi peal)

soola (u 1 tl) ja musta pipart

2 loorberilehte

Valmistamine

Koori seller ja lõika 1 cm kuubikuteks (soovitav oleks panna kuubikud kohe sidrunimahlaga maitsestatud külma vette - siis ei tõmbu seller tumedaks). Koori ja tükelda sibul.

Pane kõik komponendid kaanega ahjupotti ning küpseta 180-kraadises ahjus tund aega, kuni juurseller on täiesti pehme. (Kui soovid, võid tasakesi pliidi peal hautada - sel juhul sega regulaarselt, et vältida põhjakõrbemist).

Eemalda potist loorberilehed, viska minema. Püreesta seller köögikombainis või saumikseriga ühtlaseks.

Serveeri soojalt.

Vt ka veisesabaraguu retsepti.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Annika
postitatud 01.11.2012 20:44

Väga maitsev, koos veisesabaraguuga tuleb kokku tugeva karakteriga roog.