Suvikõrvitsalasanje

Lihtne ja kiirestivalmiv vormiroog suvikõrvitsa, ricotta ja tomatikastmega.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

750 g suvikõrvitsat (2 suurt)

2 hakitud küüslauguküünt

0.5 tl tšillipulbrit või tšillihelbeid

250 g ricotta juustu

peotäis hakitud värsket basiilikut

3 sl riivitud parmesani + pealeraputamiseks

400 g valmis tomatikastet

6 lasanjeplaati

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta suurel pannil lusikatäis õli. Lisa jämedalt riivitud suvikõrvits, hakitud küüslauk ning tšillihelbed, maitsesta soolaga. Prae aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel, kuni suvikõrvits pehmeneb. Võta pann tulelt, sega juurde hakitud basiilik ja riivitud parmesan, maitsesta soola-pipraga. Sega juurde ricotta.
Võta väiksem ahjuvorm (ca 25x35 cm) ning laota põhjale kolmandiks suvikõrvitsasegust. Sellele määri veerand tomatikastet ning laota peale kiht lasanjeplaate. Korda, nii et saaksid kaks kihti lasanjeplaate. Pealmise kihi peale laota ülejäänud suvikõrvitsasegu ning alles jäänud (ehk siis pool) tomatikastmest.
Riivi peale rohkelt parmesani.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni roog on läbi küpsenud ja "mulksub".
Lase enne serveerimist veidi jahtuda - siis on lasanjet kergem portsjoniteks lõigata.

Inspireeritud briti ajakirjast Olive, aga muudetud tugevasti.

Kasutasin Barilla Napoletana-tomatikastet ning Barilla lasanjeplaate (viimased küpsevad üsna kiiresti läbi; kuna suvikõrvitsakiht pole väga vedel, siis mõne teise firma lasanjeplaadid võiks igaks juhuks eelnevalt läbi keeta kergelt).

LISA KOMMENTAAR

Algaja Sokk
postitatud 02.09.2010 18:18

Proovisin järgi, minu elu esimene isetehtud lasanje ja super-luks. Riivitud kõrvitsast tuli piisavalt vedelikku, nii et tulemus oli mõnusalt mahlane. Ainus asendus, mida tegin, kasutasin täiesti tavalist juustu. Tänud.

Kala
postitatud 05.09.2010 21:11

Kasutasin suvikõrvitsa riivimiseks köögikombaini. Käis kiiresti küll. Kuna kohupiima kodus polnud, siis läks käiku kodujuust. Juustuks üks Saaremaa sorte. Üks minu elu maitsvamaid lasanjesid tuli välja, peab tunnistama. Mõnusalt mahlane.

maakas
postitatud 06.09.2010 09:36

Super-hea. Tegin täpselt retsepti järgi ja tõesti väga hea! Tänud!

KärtK
postitatud 05.07.2012 09:46

See on hämmastavalt kalorivaene roog, mis on muidugi meeldiv, aga maitsev ja minu meelest parajalt toitev, nii et Pillele tänusõnad.

Mari
postitatud 19.08.2012 21:58

Väga maitsev roog! Lisasin ka kahele kihile kummagile suure palli mozzarellat, kardan, et ilma selleta oleks tõesti veidi lahjaks jäänud.. Keda see lahjasus väga häirib, peakski lisama rohkem parmesani ning kasutama ka mõnda muud sobivat juustu (nt mozzarella) või siis 300-400 g nt veise- või seguhakkliha. Mõnusalt mahlane oli küll!

Hexy
postitatud 29.08.2012 17:01

Väga maitsev!

Barbarella
postitatud 20.09.2012 17:05

Kuna tegin seda äsja, siis võin kinnitada, et see on lausa minestamisväärselt hea, eriti järgmisel päeval (kui alles veel).

Tiina
postitatud 20.09.2012 19:55

jaa, kiidame! Isegi teismelised kiitsid!

mariad
postitatud 24.03.2013 19:59

superhea!

Kardemon
postitatud 05.07.2013 20:04

Võtan ka kui töövõitu. Lapsed sõid ega teinud ühtegi märkust suvikõrvitsa- teemal. Tšilli asemel kasutasin adžikat (220ml ). Peale panin kihi viilutatud Atleeti ja sinna peale siis parmesani (Forte).

Kai_sa
postitatud 31.07.2013 21:32

Väga maitsev mahlane roog.

Kardemon
postitatud 23.08.2013 07:32

Oli just menüüs. Teistkordselt. Seekord kasutasin Tuuli blogist suvikõrvitsa ikra-d, mille ricottaga segasin... Tegingi seda hoidist rohkem et lasanjet talvel teha.

Katre T @ FB
postitatud 23.08.2013 07:33

See on NII MAITSEV! Korduvalt tehtud juba...

Anni Ka @ FB
postitatud 24.08.2013 10:27

Kiidan ka! Aitäh retsepti eest!

Siim Teller
postitatud 27.08.2013 09:49

Supermaitsev. Hea lahendus augustilõpu suvikõrvitsauputuse likvideerimiseks. Tundub, et tuleb peatselt jälle teha :)

Pellenovelle
postitatud 27.08.2013 11:22

Super-super-super ka siis kui kodus ei ole parasjagu ricottat ega parmesani: sai asendatud kodujuustu ning tavalise Eesti juustuga. Soovitan-soovitan.

Meeli
postitatud 31.08.2013 19:56

Väga maitsev tuli. Kasutasin kodujuustu ricotta asemel ja tavalist riivjuustu Parmesani asemel. Väga hea retsept!

Anna-Liisa
postitatud 01.09.2013 11:41

Väga-väga maitsev lasanje. Täpselt parasjagu mahlane, aga kui on veidi jahtunud, siis püsib ka ilusti koos. Lisasin omalt poolt ka hakkliha (kõigepealt pruunistasin hakkliha, seejärel riivitud suvikõrvitsa jne jne)

Ingrid
postitatud 25.09.2013 16:35

Ülihea! Kasutasin ka kodujuustu. Ja see oli minu esimene lasanje :)

ann
postitatud 04.05.2014 20:46

Minu elu esimene lasanje :)) Kasutasin kodujuustu ning tavalist juustu, seega kindlasti teine maitse kui parmesani puhul, aga nii mõnus!!

Eleri
postitatud 03.06.2014 20:38

Väga väga hea!!! Ma panin Ricotta asemel kodujuustu ja lisasin veel 200 g veisehakkliha ka. Super!

Triinu Põrk @ FB
postitatud 15.08.2014 19:57

tegin täna...mul sai peale vist pisut palju juustu :) aga ikkagi väga väga maitsev!!! tänud!!!

Liisi Nelis @ FB
postitatud 16.08.2014 08:39

Tegin ka eile. Väga maitsev. Aitäh!

Mari-Liis Lents @ FB
postitatud 16.08.2014 08:40

Meie pere aastaringne lemmik! Lapsed söövad ka väga hea isuga ja paluvad juurdegi tõsta.

Maris
postitatud 27.08.2014 11:53

Ka minu esimene lasanje ja tõesti väga maitsev. Mugandasin niipalju, et lisasin hakkliha ja kasutasin kuivatatud basiilikut.

Liina
postitatud 01.10.2014 16:28

Ja minule ei maitsenud mitte üldse, viskasin lausa minema. Liiga happeline ja vänge.

Janne
postitatud 12.12.2014 18:48

Väga hea, hakklihaga lisades veel parem

Marika
postitatud 16.08.2015 21:33

Tõesti väga väga maitsev lasanje, natuke rohkem oleks isegi võinud olla! Mulle kohe meeldivad lihtsad retseptid!