- Pille
- Peakokk

- Registreeritud: 2007-12-25
- Postitus: 5990
- Veebileht
KOKKAME KOOS # 18: SUVISED PUUVILJA- JA MARJASALATID
Aeg on küps järjekordseks kooskokkamise teemaks Kui kama oli n-ö magus teema, siis seekordne teema võib olla nii magus kui ka soolane. Arvesse lähevad nii need salatid, kus puuviljadel-marjadel on keskne roll, kui ka need, kus puuviljad-marjad on kõrvalosades (nt grillkana lisandina vms). Võite kasutada nii kodumaiseid maasikaid-vaarikaid-muid marju kui ka turul müüdavaid küpseid ja maitsvaid aprikoose-virsikuid-arbuuse-meloneid. Eesmärgiks on proovida kasutada puuvilju ja marju veidi uudsemal moel ning oma toidulauda rikastada (no kaua me ikka paljast arbuusi süüa jaksame ?).
Ingliskeelsetes allikates võib kohata selliseid puuviljasalateid nagu Macedonia/macédoine (segu tükeldatud puuviljadest omas mahlas või suhkrusiirupis; dessert on populaarne USAs, Ladina-Ameerikas, Hispaanias, Itaalias ja Prantsusmaal), Ambrosia (puuviljasalat magustatud hapukoore või vahukoorega, sisaldab ananassi, mandariine, apelsine ja kookost; populaarne USAs). Eksootilisema maitseelamuse otsijad võivad proovida Indoneesias, Malaisias ja Singapuris tuntud puuviljasalatit nimega Rojak/Rujak, mis on maitsestatud krevetipasta ja tšilliga.
Siinkohal mõned klassikalised "kaaslased": arbuus ja fetajuust (seitse erinevat retsepti Nami-Namis) maasikad ja kitsejuust melon ja Parma sink/Prosciutto viigimarjad ja Parma sink/Prosciutto
Mõned läbiproovitud retseptid Nami-Namis: Suvine salat maasikate ja Prosciutto singiga ja salat grillitud virsikute ja fetaga:

Apteegitilli ja apelsini salat ja apelsinisalat punase sibulaga:

juustusalat Waldorfi moodi:

Leibjuustu-puuviljasalat vanillikastmega ja ananassiviilud mündi ja suhkruga:

Arbuusi-peedisalat ja arbuus apelsini ja mündiga:

Kõik puuviljasalatite retseptid Nami-Namis
Ja valik eraldi salateid: arbuusisalatid (14 retsepti) apelsinisalatid (19 retsepti) melonisalatid (11 retsepti) maasikasalatid (8 retsepti) kiivisalatid (5 retsepti) viinamarjasalatid (6 retsepti) mangosalatid (6 retsepti) avokaadosalatid (15 retsepti) õunasalatid (21 retsepti) ploomisalatid (1 retsept) pirnisalatid (2 retsepti)
-------------------------------------------------
AUHINNAD! AUHINNAD! AUHINNAD!
Et kuumal suveajal kooskokkajaid innustada, siis panen välja ka mõned auhinnad tublimatele! 15. augustil loosin kõikide selle vooru kooskokkajate vahel välja ühe kauni rohelise Nami-Nami põlle ning kaks raamatut kirjastuselt Varrak: ühe Maire Suitsu raamatu "Säästlikult ja suupäraselt" ning ühe Aive Luigela raamatu "Maitsetaimed".
-------------------------------------------------
Kooskokkamise reeglitest ja ideest saate lugeda siit.
NB! Väike lisapalve neile nami-namikatele, kes ka blogivad. Kui te selle kooskokkamise raames tehtud roogadest ka oma blogides kirjutate, siis pange palun väike viide siia konkreetsele Nami-nami ühiskokkamise teemale. Aitäh!!
- Ragne
- Abikokk

- Registreeritud: 2008-06-20
- Postitus: 618
- Veebileht
Re: KOKKAME KOOS # 18: SUVISED PUUVILJA- JA MARJASALATID
Juba hakkasin põnevaid retsepte otsima 
- Netcat
- Abikokk
- Registreeritud: 2008-02-17
- Postitus: 801
W00t. Ma olen sel nädalal juba kaks soolast salatit maasikatega teinud ja ootan uut pütti maalt praegu 
Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.
- Berit
- Abikokk
- Registreeritud: 2008-03-19
- Postitus: 355
Mulle meeldivad juba ammustest aegadest väga maasika- ja õunasalatid soolastena (nt juustu või suitsukanaga). Eriti oluline on muidugi musta pipraga ülepuistamine 
- Kiilike
- Abikokk
- Registreeritud: 2008-06-07
- Postitus: 554
Pilti ei ole ja otseselt salatiks vist ei nimetaks aga eelmisel nädalal sõime lihtsalt maasikasektoreid ahjukana juurde - imehea oli ! Imelike maitsete alla läheb vist pannkoogi-keeduvorsti- maasikate koos söömine
Aga ausalt teemast: ananass piparmündiga on meil talvisel perioodil üsna tihti laual.
- Netcat
- Abikokk
Kiilike kirjutas:Imelike maitsete alla läheb vist pannkoogi-keeduvorsti- maasikate koos söömine 
Keeduvorsti söömine on igal juhul imelik, pannkoogiga või ilma Aga mina tegin täna hommikul võileibu rukkileiva, pipratoorjuustu, Oskari veisesingi ja maasikatega ja väga hea oli.
- Netcat
- Abikokk
Berit kirjutas:Eriti oluline on muidugi musta pipraga ülepuistamine 
Eriti oluline on veel, et oleks värskelt jahvatatud Tellicherry pipar 
- Pille
- Peakokk

- Veebileht
Kiilike kirjutas:Imelike maitsete alla läheb vist pannkoogi-keeduvorsti- maasikate koos söömine 
Ma proovisin tunamullu (või oli see nüüd tunatunatunamullu - igatahes "elasin" veel Edinburghis) sellist rootslaste retseptiideed - suitsuvorstivõileivad maasikatega. Ei olnud üldse paha 

Netcat kirjutas:Keeduvorsti söömine on igal juhul imelik, pannkoogiga või ilma 
Juhtub (harva) ka paremates peredes (sellele eelneb piiikkkk-pikkkk koostisainete võrdlus vorstileti ees).
- Netcat
- Abikokk
Pille kirjutas:Netcat kirjutas:Keeduvorsti söömine on igal juhul imelik, pannkoogiga või ilma 
Juhtub (harva) ka paremates peredes (sellele eelneb piiikkkk-pikkkk koostisainete võrdlus vorstileti ees).
Missuguse vorsti koostisained siis paremates peredes sobivaks tunnistatakse? Ma pole viimased 10 aastat keeduvorsti ostnud ega lubanud seda ka kodustel koju tuua, ei tea tegelikult teema tänapäevasest seisust muhvigi.
Viimati muutnud Netcat (2009-07-09 15:50:34)
- Pille
- Peakokk

- Veebileht
Netcat kirjutas:Pille kirjutas:Netcat kirjutas:Keeduvorsti söömine on igal juhul imelik, pannkoogiga või ilma 
Missuguse vorsti koostisained siis paremates peredes sobivaks tunnistatakse? Ma pole viimased 10 aastat keeduvorsti ostnud ega lubanud seda ka kodustel koju tuua, ei tea tegelikult teema tänapäevasest seisust muhvigi.
Suundume vorstiteemaga siia 
- Berit
- Abikokk
- Registreeritud: 2008-03-19
- Postitus: 355
Õhtuks tegin endale suitsukana-fetajuustusalati 

Kõik kraam peale juustu ja liha vanaema juurest: lollo rosso, tulipunased tomatid ja maasikad. Oeh kui hea!
- Frieda
- Abikokk
- Registreeritud: 2008-05-13
- Postitus: 205
- Veebileht
Ilus, lihtne ja maitsev meloni-maasikasalat.

- Seenekas
- Abikokk
- Registreeritud: 2008-08-15
- Postitus: 941
Mulle see teema meeldib! Kamateema paraku polnud mu lemmik.
Selline salat siis: jääsalat, punane greipfruut, maasikapoolikud ja mungoaidud. Natuke rukolat ja kressi. Üle valasin valge palsamiäädika ja oliiviõli segust katmega, kus lisaks soola, purustatud pipart, suhkrut. Mees arvas, et võiks ka mündilehti kaunistuseks panna, aga keegi ei soovinud neile õue järgi minna. Jäi siis ilma.
- Dagris
- Kokaõpilane

- Registreeritud: 2009-02-13
- Postitus: 72
- Veebileht
Troopika salati teevad eriliseks lisatud soolapähklid.

- Spidur
- Abikokk

- Registreeritud: 2008-03-10
- Postitus: 377
Mina tegin täna hommikuks endale ühe maasikaid ja ananassi sisaldava salati. Mulle väga meeldis. Varasematel aegadel lisasin üsna tihti puuvilju või marju oma toorsalatitesse. Mõne jaoks läks asi aga liiga sodi-podiks... vaatan nüüd, et pannkoogid vorsti ja maasikatega suudavad ikka minu imelikele katsetustele ära teha 

- Tiina
- Abikokk

- Registreeritud: 2008-01-16
- Postitus: 634
Üldiselt ma marju soolase salati sisse ei pane, küll aga tegin mullu, kui muu roheline aias juba valmis, aga tomatid veel mitte, rohelist salatit, kus punaseks ja hapuks osaliseks olid punased sõstrad. Mulle väga maitses. Muud komponendid olid salatilehed, maitseroheline, kurk, paprika.
Gruusia köök on siiski üle kõige!
- Pille
- Peakokk

- Veebileht
Tiina kirjutas:Üldiselt ma marju soolase salati sisse ei pane, küll aga tegin mullu, kui muu roheline aias juba valmis, aga tomatid veel mitte, rohelist salatit, kus punaseks ja hapuks osaliseks olid punased sõstrad. Mulle väga maitses. Muud komponendid olid salatilehed, maitseroheline, kurk, paprika.
Tiina, aga keskendu siis lihtsalt puuviljasalatitele 
- Aniitram
- Abikokk

- Registreeritud: 2008-12-02
- Postitus: 320
Kuna õhtusöök oli täna suhteliselt vara, tekkis hiljem isu veel midagi süüa. Tegin puuviljasalati apelsinist, arbuusist, banaanist ja konservananassist. Mees sõi seda koos jäätisega, mina niisama.
Mõne soolase salati puuvilja(de)ga peaks ka ikka ära proovima..
Viimati muutnud Aniitram (2009-07-12 20:40:40)
- Mari-Liis
- Kokaõpilane
- Registreeritud: 2008-09-09
- Postitus: 261
- Veebileht
Tegin marja-puuviljasalati sabayon-kastmega. Sabayoni alkoholiks panin cavat-väga mõnus sai.
Salatisse läks arbuus, maasikad, aprikoosid, mustikad. Kastme jaoks vahustasin neli munakollast 1 dl suhkruga heledaks vahuks ja lisasin 1,5 dl cavat. Kuumutasin segu kausis veevannil, kuni ta paksenes ja muutus siidiseks vahuks. Valasin kastme magustoidupokaali põhja, peale marjad-puuviljad.

- Kukkel
- Kokaõpilane
- Registreeritud: 2008-01-25
- Postitus: 30
- Veebileht
Ma olen paar kuud päris vaikselt olnud. Pole bloginud, ega ka teiste toidutegemisi uurinud. Nüüd panin üle hulga aja retsepti üles ning trehvas kohe olema temaatiline  Tegin maasika-kurgi salati

Viimati muutnud Kukkel (2009-07-14 05:07:45)
- Ragne
- Abikokk

- Registreeritud: 2008-06-20
- Postitus: 618
- Veebileht
olen natuke vähem kui nädalakese arvuti tagant eemal olnud ja juba on nami-namis niipalju toimunud...
Olin suvilas ning valmistasin seal (inspireerituna sellest kooskokkamisest) arbuusi-sinihallitusjuustu salatit. Nii hea tuli - kuna seda sooviti ka järgmisel päeval, siis tegin seda salatit kaks päeva järjest.

- Tullia
- Abikokk
- Registreeritud: 2008-04-15
- Postitus: 509
- Veebileht
Tegin sellist puuviljadega salatit: mango, virsik, jääsalat, kastmeks vahtrasiirup ja sidrunimahl.

- Nipitiri
- Abikokk
- Registreeritud: 2008-02-26
- Postitus: 916
Kooskokkamisele üldse mitte mõeldes tegin mõni päev tagasi õhtusöögiks kana-mangosalatit (roheline salat, mangokuubikud, praetud kanafileeribad, sidrunimahl). Linnuke kirjas! Olen seda varem ka teinud ja vist kurki ka lisanud.
- Ristl
- Kokaõpilane
- Registreeritud: 2008-03-07
- Postitus: 59
Tegin soolaseks oma tavapärast lehtsalatit (rooma salat, jääsalat, sibularõngad, tomat ja kurk), lisasin juurde mõned küpsed maasikad ja ühe nektariini. Omale lisasin taldrikusse Arla feta-kuubikuid ja mõned kividega tumedad oliivid. Mmmmmmmmmmmm..., kui kaunis ja hea.
Tütar tegi magustoiduks puuviljasalati: arbuusist tõmmatud pallikesed, nektariinisektorid, maasikad ja poolitatud rohelised viinamarjad. Maitsestatud fariinsuhkruga, kaunistuseks mõni leht melissi ja peal mõnus suur pall kodust vanillijäätist. Päris kindlasti selle suve parim õhtusöök 
Pilti ei teinud - nautisime niisama.
Ablas miisu.
|
|