- Pille
- Peakokk

- Registreeritud: 2007-12-25
- Postitus: 7328
- Veebileht
TORT ISAMAALE / ISAMAALINE TORT 2009
See teema oli algselt veebruaris 2009. a. toimunud Kokkame koos # 13. TORT ISAMAALE.
Veebruar on käes ja on aeg välja kuulutada järjekordne kooskokkamise teema. Tegemist on magusa vooruga ja ma otsustasin olla isamaaline. Sel korral siis veidi teistsugune kooskokkamise ülesanne. Oletan, et lähinädalate jooksul on siin teemas peamiselt küsimuste-vastuste-ideede vahetamine (kuidas rullida martsipani? teha suhkrumassi?) ja kõik "saavutused" näidatakse ette veebruari viimase nädala jooksul. Samuti on selles voorus vajalik siiski oma uhke tort ka ette näidata, nii et kui endal fotokat ei ole, siis kutsuge mõni (digi)kaameraga sõber tol päeval enda juurde pidulikule lõuna- või õhtusöögile 
Ülesanne siis järgmine - küpsetada-valmistada EV 91. aastapäevaks (24. veebruaril, tänavu vastlapäevaga samal päeval) isamaaline tort/tort isamaale. Kuidas seda konkreetset teemat tõlgendada, on igaühe oma asi.
AUHINNAD!!! Ühtlasi on mul välja pakkuda kolm Varraku kokaraamatut kõige fantaasiarikkamale, kõige isamaalisemale ja kõige isuäratavamale tordile. Raamatuteks on üks Kuldne okolaadiraamat ja kaks Sirpa Talka raamatut "Hõrgud kodused koogid". Loosimine toimub 1. märtsil, nii et teil on terve nädal aega oma edöövrite esitlemiseks 
Kust ideid saada?
Tähtpäevade alafoorumis on olemas EV aastapäeva üldteema (ja jätkame tänavu menüüideedega kohe seal mulluse teema "sabas"). Seal on juba kaks vahvat tordiideed - Eva iseseisvuspäeva toorjuustukook mustikatega ja Frieda väga stiilne kamatort.
Siinkohal veel vahvaid ideid mujalt maailmast - ehk annab nende tortide patriotismi ka kuidagi meil rakendada (Lingid avanevad samas aknas - kui soovid neid teises aknas avada, siis kasuta "Open in New Window/Open in New Tab" funktsiooni.)
Hellapoliisi lihtne vahukoore-liputort Soome iseseisvuspäevaks Finfoodi iseseisvuspäevatort luige ja järvedega Kaurislapsen kaardikujuline tort Soome iseseisvuspäevaks Nohanna lipukestega kaunistet tort Soome iseseisvuspäevaks Rakkaudesta ruokaan liputort Soome iseseisvuspäevaks Veel üks Soome tort Soome koogikesed Väike valik ameeriklaste 4. juuli torte (Google Images) Lihtne Taani lipu tort Lihtne Prantsuse lipu tort Omapärane lahendus Bastille päeva tordile Rootsi lipuvärvides tort
Kooskokkamise reeglitest ja ideest saate lugeda siit.
NB! Väike lisapalve neile nami-namikatele, kes ka blogivad. Kui te selle kooskokkamise raames tehtud roogadest ka oma blogides kirjutate, siis pange palun väike viide siia konkreetsele Nami-nami ühiskokkamise teemale. Aitäh!!
- Aniitram
- Abikokk

- Registreeritud: 2008-12-02
- Postitus: 509
- Veebileht
Re: TORT ISAMAALE / ISAMAALINE TORT 2009
Mõte on minu arust väga hea! Saab veidi aega kuidagi väljendada oma patriotismi. 
Aga nagu ma aru saan, peab see kindlasti olema tort? Koogikesed ja muud sellelaadsed ka arvesse lähevad? Või ei?
ja kuna Pille eelnevalt arvas, et alguses läheb nagunii küsimuste-vastuste saagaks, siis esimene küsimus kirja: kas kuidagi looduslikult sinist värvi saab tekitada? Näiteks mingi mustikapulbrit vms on olemas? ei tea sellest kohe midagi, aga ehk keegi teab... 
- Zapxpxau
- Abikokk

- Registreeritud: 2008-03-22
- Postitus: 766
Ma ka ei sooviks kunstlikke värve/värvaineid kasutada, mõtlesin, et lahe oleks panna sinised lilled, aga pagan küll praegu on talv
Pea on tühi.
"A balanced diet is a cookie in each hand"Flickr
- Eva
- Abikokk
- Registreeritud: 2008-01-15
- Postitus: 735
- Veebileht
Aniitram kirjutas:kas kuidagi looduslikult sinist värvi saab tekitada? Näiteks mingi mustikapulbrit vms on olemas? ei tea sellest kohe midagi, aga ehk keegi teab... 
Mustikatest - mustikapüree, -jahu, -marjad...
- Leenilii
- Abikokk
- Registreeritud: 2008-03-15
- Postitus: 163
Väga armas teema, aga ma arvan, et see saab olema pigem fotograafide ja fotoaparaatide võistlus... Kui auhindade peale mõelda.
Aga torti võib muidugi ikka teha, isegi kui pildistamisvõimekus pole kiita...
Viidatud tordid on kõik väga vahvad!
- Ssille
- Kokaõpilane
- Registreeritud: 2008-08-15
- Postitus: 79
Kas tort peab olema kindlasti magus või võiks arvesse minna ka võileivatort?
- Pille
- Peakokk

- Veebileht
Leenilii kirjutas:Väga armas teema, aga ma arvan, et see saab olema pigem fotograafide ja fotoaparaatide võistlus... Kui auhindade peale mõelda.
Aga torti võib muidugi ikka teha, isegi kui pildistamisvõimekus pole kiita...
Loomulikult! Ja arvan, et fotograafid/fotokad annavad ehk eelise vaid kõige isuäratavama tordi kategoorias. Nii et hakka aga tordiideed välja mõtlema!!
Ssille kirjutas:Kas tort peab olema kindlasti magus või võiks arvesse minna ka võileivatort?
See on magus teema, nii et võiks ikka magus tort olla. Aga soolaseid isamaalisi torte võid vabariigi aastapäeva teemas muidugi ka jagada!
Aniitram kirjutas:Aga nagu ma aru saan, peab see kindlasti olema tort? Koogikesed ja muud sellelaadsed ka arvesse lähevad? Või ei?
Tordilaadsed koogikesed (no sellised, mis teoreetiliselt on nagu suurema tordi tükid) lähevad küll arvesse (a la Soome koogikesed).
- Ssille
- Kokaõpilane
Väga kahju, et soolaseid ei või teha, sest minu mõtetes liikuvaid isamaaliste kujunduste ideid on soolaste toiduainetega lihtsam teostada ilma, et peaks värvaineid kasutama.
- Amööb
- Abikokk

- Registreeritud: 2008-02-13
- Postitus: 469
- Veebileht
Pille, superteema! Nii inspireeriv - mul hakkas üle pika aja jälle mõte jooksma 
Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.
- Frieda
- Abikokk

- Registreeritud: 2008-05-13
- Postitus: 232
- Veebileht
Pille, väga tore teema! Ma lootsingi midagi sellist. Mõte hakkas juba liikuma.
- Uniquegirl
- Kokaõpilane

- Registreeritud: 2008-12-19
- Postitus: 133
- Veebileht
mulle meeldib, et on jäetud tõlgendamise ruumi, ei pea just a la sinu-must-valge olema. Mul hetkel pea täitsa tühi aga eks ma midagi välja nuputan
- Netcat
- Abikokk
- Registreeritud: 2008-02-17
- Postitus: 1123
Ssille kirjutas:Väga kahju, et soolaseid ei või teha, sest minu mõtetes liikuvaid isamaaliste kujunduste ideid on soolaste toiduainetega lihtsam teostada ilma, et peaks värvaineid kasutama.
Et nagu must kalamari? Midagi sinist, mis on ühtlasi soolane, küll ette ei tule...
Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.
- Netcat
- Abikokk
- Registreeritud: 2008-02-17
- Postitus: 1123
Mul oleks muidu selline küsimus, et milliste parameetrite järgi isamaalisuse üle otsustatakse? Kas loevad rohkem koostisained või rahvussümboolika kasutamine või lipuvärvide võimalikult täpne tabamine või misasi?
Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.
- Ssille
- Kokaõpilane
Netcat kirjutas:Ssille kirjutas:Väga kahju, et soolaseid ei või teha, sest minu mõtetes liikuvaid isamaaliste kujunduste ideid on soolaste toiduainetega lihtsam teostada ilma, et peaks värvaineid kasutama.
Et nagu must kalamari? Midagi sinist, mis on ühtlasi soolane, küll ette ei tule...
Netcat - ma ei pidanud üldse silmas lippu, ega Eestimaa ainult lipp pole, mida ma täpsemalt mõtlesin, seda ma praegu ei avalikusta.
- Heleen
- Abikokk
- Registreeritud: 2008-06-13
- Postitus: 225
- Veebileht
Mina tegin eelmisel aastal seda Frieda kamatorti  Kindlasti võtan sellest kokkamisest osa.
Armastus käib kõhu kaudu 
- Hexy
- Abikokk

- Registreeritud: 2008-04-13
- Postitus: 384
- Veebileht
Huvitav teema. Hetkel küll ei kujuta ette mida ma hakkan valmistama, aga nohh, äkki leian.
- Ragne
- Abikokk

- Registreeritud: 2008-06-20
- Postitus: 723
- Veebileht
Väga lahe teema Pille! Mõte hakkas ka vaikselt töötama juba. Mehelt küsisin ka nõu, ta andis nii keerulise idee, et ma ütlesin, et ta võib selle ise teostada.
Kuid mul sama küsimus, kui Netcatil, kas koostisained peaksid ka nö isamaalised olema?
- Pille
- Peakokk

- Veebileht
Ragne kirjutas:Kuid mul sama küsimus, kui Netcatil, kas koostisained peaksid ka nö isamaalised olema?
Isamaalisuse tõlgendamine on täitsa teie enda asi - ma olen täitsa avatud nii koostisainetele kui kaunistamisele kui serveerimisviisile jne 
- Merle
- Kokaõpilane
- Registreeritud: 2008-01-19
- Postitus: 47
- Spidur
- Abikokk

- Registreeritud: 2008-03-10
- Postitus: 418
Mina lisaks omalt poolt ühe väikse eelsoojenduse-kamapallikook .Tegemist pole küll päris tordiga, aga nime poolest koogiks võib seda vist nimetada küll. Ühtegi suitsupääsukest või muhu mustrit ei osanud külge tekitada. Aga üks selline tort on ka ikka plaan võistlusele teha.

- Eva
- Abikokk
- Registreeritud: 2008-01-15
- Postitus: 735
- Veebileht
Isamaahõnguline okolaaditort
Välimuselt peaks olema justkui sini-must-valgetes toonides. Põldmari kah eestimaine mari, mulle meenutab see Vormsit, sest seal sai neid hulgim söödud. Pildil olev mari on siiski külmutatud toode Soome päritolu supermarketist.

Retsept on kirjas siin.
Viimati muutnud Eva (2009-02-21 20:19:02)
- Hexy
- Abikokk

- Registreeritud: 2008-04-13
- Postitus: 384
- Veebileht
Eva väga ilus. Isegi minul tuli 1 idee, mis ootab teostust.
- Qsti
- Abikokk

- Registreeritud: 2008-01-14
- Postitus: 371
- Veebileht
Mul nüüd mõte olemas. . Kui eelmisel aastal pöörasin rõhku kaunistamisele siis mulle tundub, et sel aastal räägivad maitsed (eestimaised maasikad ja kama) enda eest.
- Gegegerda
- Abikokk

- Registreeritud: 2008-03-22
- Postitus: 330
- Veebileht
Ma olen palju mõelnud, et mida iseseisvuspäeval valmistada, kuni tänaseni. Tänu tulin lausa kahele superheale ideele. Kohe hakkan otsima, et kas keegi kunagi midagi sellist ka teinud on...
|
|