Otsi
 Avaleht    Retseptid    Otsing    Kokandussõnastik    Hüva nõu    Foorum    KES?    Külalisraamat   

#1 2008-09-06 16:03:22

Pille
Peakokk
Registreeritud: 2007-12-25
Postitus: 5989
Veebileht

KOKKAME KOOS # 8: KÖÖGIVILJA- JA SEENEKOTLETID

Septembrikuise - juba kaheksanda Nami-nami kooskokkamise teema - on lühike, lihtne ja konkreetne. Nimelt teeme sel kaunil sügiskuul erinevaid köögiviljakotlette ja seenekotlette. Miks? Sest see annab võimaluse kasutada kodumaiseid aedvilju uuel ja huvitaval moel, mõelda välja uusi põnevaid köögiviljatoite. Lisaks on aedviljad hetkel turul saadavad igati soodsa hinnaga ja koduaedades lausa tasuta. Ja seenekotlettide tegemiseks tuleb vaid metsa seenele minna smile

Siinkohal täpsustused: oodatud on siis köögivilja- või/ja seenekotletid, mis EI SISALDA LIHA (st sealihakotletid, kuhu on peoga peeti või seeni sisse pandud, ei lähe sel korral arvesse). Ja tegu peab olema kotlettidega, mida saab vormida - kas siis käte või lusika abil (kulbiga pannile tõstetavad spinatipannkoogid on juba pannkoogid). Kõiksugu värsketest kaunviljadest valmistatud kotletid on samuti oodatud, aga kuivatatud kaunviljadest kotletid (nt falafelid jms) sel korral mitte.

Lihtne, kas pole? Ja uskuge mind, maitsev samuti smile

Retsepte on Nami-namis hulgim (siinkohal nt valik "kotletid" ja "vegetaarne"), aga kindlasti on teil endil mitmeid häid ideid ja mõtteid või on mujalt interneti- või trükiavarustest midagi põnevat silma jäänud.

Ja ärge siis unustage, et kõik septembrikuu jooksul kooskokkamisest osa võtvad Nami-namikad osalevad kolme Tessa Kirose kauni raamatu "Murakarabadest oliivisaludeni" loosimisel!!!

NB! Väike lisapalve neile nami-namikatele, kes ka blogivad. Kui te selle kooskokkamise raames tehtud köögiviljakotlettidest ka oma blogides kirjutate, siis pange palun väike viide siia konkreetsele Nami-nami ühiskokkamise teemale. Aitäh!!

Foorumis

#2 2008-09-06 16:12:25

Spiidi
Abikokk
Registreeritud: 2008-06-03
Postitus: 414

Re: KOKKAME KOOS # 8: KÖÖGIVILJA- JA SEENEKOTLETID

Oi, see teema on minu jaoks smile Püüan siis seekord oma kooskokkamise debüüdi teha big_smile

Foorumis

#3 2008-09-06 16:51:00

Sussukas
Abikokk
Registreeritud: 2008-06-24
Postitus: 156

Nii mõnus teema! Mulle see maitseb. Eriti kui koos vanaemaga seenekotlette teha.
Mh! Suu jookseb vett...

Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid

Eemal

#4 2008-09-06 17:08:52

Ragne
Abikokk
Registreeritud: 2008-06-20
Postitus: 618
Veebileht

nii mõnus teema, aitäh Pille!

Eemal

#5 2008-09-06 19:44:36

Ssille
Kokaõpilane
Registreeritud: 2008-08-15
Postitus: 75

Kui võib siia panna juba varem tehtud pilte, siis hakkaksin pihta.

Olen tihti mugavusest ja ka tervislikkuse seisukohast teinud kotlette ahjus küpsetuspaberiga kaetud pannil, kuid muidugi võib neid praadida ka õlisel pannil ja tulemus on siis ka loomulikult teistsugune, välimus ka vast ahvatlevam, aga tihtipeale pole aega nii kaua pliidi ees olla, et mitu pannitäit küpsetada, siis on mugav ahjus küpsetada. Ahjus olen teinud ka ilma küpsetuspaberita, õlisel pannil ja tulemus on ka hea.

Köögiviljakotletid:

http://bp3.blogger.com/_gitHFFsseac/RlRVqFbJ3nI/AAAAAAAABEM/TaBRyu1qT9I/s320/Picture+2268.jpg

Ma nüüd ei tea, kas järgnevad retseptid sobivad. Mina olen neid nimetanud kotlettideks, kuna nad on siiski paksud, kuid mugavuse mõttes olen neid lusikaga tõstnud, kuigi siin juhendis oli öeldud, et lusikaga tõstetud ei sobi. Või peavad siia sobivad kotletid olema kindlasti paneeritud?

Kabatšoki kotletid:

http://bp3.blogger.com/_gitHFFsseac/RyWMBFHg9DI/AAAAAAAACTE/i_LL_cQPSBg/s320/Picture+4739.jpg

Porgandi-riisikoogid:

http://bp0.blogger.com/_gitHFFsseac/Rx9WrdJyGjI/AAAAAAAACPM/wAbuL_oxrlU/s320/Picture+4711.jpg

Kohupiima-köögiviljapätsid:

http://bp2.blogger.com/_gitHFFsseac/Rxd13_MOjpI/AAAAAAAACLs/Y8oiCWvb73Q/s320/Picture+4563.jpg

Kaalika-porgandikotletid:

http://bp0.blogger.com/_gitHFFsseac/RkHAOAcJCbI/AAAAAAAAAvU/O330-AsJuBU/s320/Picture+1728.jpg

Eemal

#6 2008-09-06 19:53:55

Pille
Peakokk
Veebileht

Ssille kirjutas:

Olen tihti mugavusest ja ka tervislikkuse seisukohast teinud kotlette ahjus küpsetuspaberiga kaetud pannil, kuid muidugi võib neid praadida ka õlisel pannil ja tulemus on siis ka loomulikult teistsugune, välimus ka vast ahvatlevam, aga tihtipeale pole aega nii kaua pliidi ees olla, et mitu pannitäit küpsetada, siis on mugav ahjus küpsetada. Ahjus olen teinud ka ilma küpsetuspaberita, õlisel pannil ja tulemus on ka hea.

Ma nüüd ei tea, kas järgnevad retseptid sobivad. Mina olen neid nimetanud kotlettideks, kuna nad on siiski paksud, kuid mugavuse mõttes olen neid lusikaga tõstnud, kuigi siin juhendis oli öeldud, et lusikaga tõstetud ei sobi. Või peavad siia sobivad kotletid olema kindlasti paneeritud?

Ssille, ei pea olema paneeritud kotletid, samuti võib vabalt "esitada" ka ahjus küpsetatud kotlette. Lusikaga vormitud köögiviljakotletid sobivad ka - ma mõtlesin pigem rohkem taina paksuse peale. Teoreetiliselt saaks neid Sinu kotlette kõiki ka kätega vormida, lihtsalt lusikaga on mugavam (aga see pole ainuvõimalus)..

Aitäh - väga uhke valik!

Foorumis

#7 2008-09-06 20:21:47

Eva
Abikokk
Registreeritud: 2008-01-15
Postitus: 706
Veebileht

Teema tipp-topp, kuigi ise suur kotleti-fänn ei ole. Ssille piltide järgi vaadatuna tõotab tulla suhteliselt igav teema fotode poolest, sest need kotletid näevad enam-vähem ühesugused välja! smile Või suudab keegi siiski üllatada?

Perenaine.ee sünnipäeva-loos, tule osale!

Eemal

#8 2008-09-06 21:07:30

Pille
Peakokk
Veebileht

Eva kirjutas:

Või suudab keegi siiski üllatada?

Me loodame Sinu peale tongue

Foorumis

#9 2008-09-06 22:38:53

Ssille
Kokaõpilane

Vabandust kui ma kehvade piltidega teemat rikkusin! Ega ma ei ole algseid kooskokkamise reegleid uurinud, on see eelkõige fotokonkurss? Need pildid on mul ammu tehtud ja lihtsalt  selleks, et jäädvustada, milline toit oli. Ma kavatsen kindlasti veel mitmeid kotlette katsetada, sest mulle sellised toidud meeldivad ja eks ma nüüd püüan veidi kaunimaid pilte teha.

Minu arvates teeb selle teema huvitavaks see kui katsetatakse palju erinevaid retsepte ja saab uusi ideid.

Eemal

#10 2008-09-06 23:01:26

Kiilike
Abikokk
Registreeritud: 2008-06-07
Postitus: 554

mina kasutan ka varasemat fotot (kuigi paar nädalat tagasi tegin täpselt samu kotlette) - aga üritan lähiajal siiski ka uue fotoga hakkama saada. Satun köögiviljast kotlette tegema siis kui keedetud riisi on mõnest söögikorrast järgi jäänud. Manna ja porgand annavad minul alati kokku porgandivormi kohupiimaga smile

http://farm3.static.flickr.com/2252/2309533573_c9c833a3e1_m.jpg

Viimati muutnud Kiilike (2008-09-06 23:05:05)

Eemal

#11 2008-09-06 23:55:31

Põrnikas
Abikokk
Registreeritud: 2008-01-26
Postitus: 261

mõnus teema. väga mõnus kohe. järgmise nädala olen oma köögist eemal, aga tagasi jõudnuna üritan teile kindlasti järele jõuda.

Eemal

#12 2008-09-07 07:41:23

Pille
Peakokk
Veebileht

Ssille kirjutas:

Vabandust kui ma kehvade piltidega teemat rikkusin! Ega ma ei ole algseid kooskokkamise reegleid uurinud, on see eelkõige fotokonkurss? Need pildid on mul ammu tehtud ja lihtsalt  selleks, et jäädvustada, milline toit oli. Ma kavatsen kindlasti veel mitmeid kotlette katsetada, sest mulle sellised toidud meeldivad ja eks ma nüüd püüan veidi kaunimaid pilte teha.

Ssille, ei ole fotokonkurss smile Eva pidas ilmselgelt seda silmas, et kotlett ei ole nüüd kulinaarias kõige ilusam eksemplar (no nt võrreldes marjakoogikesega), nii et seda "ilusaks" pildistada saab raske olema. Kaunid fotod on aga alati boonuseks ja kui pilte on, siis neid võiks siin kindlasti jagada!

Foorumis

#13 2008-09-07 09:29:42

Ussicke
Abikokk
Registreeritud: 2008-07-22
Postitus: 167

Jee, debüteerin ja osalen kindlasti - mulle sellised köögiviljaleiutised väga maitsevad!

Eemal

#14 2008-09-07 10:42:45

Eva
Abikokk
Veebileht

Pille kirjutas:

Ssille, ei ole fotokonkurss smile Eva pidas ilmselgelt seda silmas, et kotlett ei ole nüüd kulinaarias kõige ilusam eksemplar (no nt võrreldes marjakoogikesega), nii et seda "ilusaks" pildistada saab raske olema. Kaunid fotod on aga alati boonuseks ja kui pilte on, siis neid võiks siin kindlasti jagada!

No just, seda minagi, et kotleti ja pavlova koogi iluduskonkursi võidaks teadagi kes!

Eemal

#15 2008-09-07 16:52:10

Nipitiri
Abikokk
Registreeritud: 2008-02-26
Postitus: 916

Kas toorest kartulist tehtud kotletilaadsed ka arvesse võiksid minna, või on need ikka pigem pannkoogid?

Eemal

#16 2008-09-07 17:03:22

Eva
Abikokk
Veebileht

Esiteks tänan kooskokkamise teema autorit, sain maitsva lõunasöögi! smile

Võtsin kotlettide tegemise aluseks siit nami-namist suvikõrvitsakotlettide retsepti; koguseid sai pandud täpselt nii palju nagu toormaterjali oli, aga nii porgand, kartul kui suvikõrvits said kõik esindatud. Maitselt lihtne, aga hea. Järgmisel korral olen maitseainete kasutamisega julgem (tõenäoliselt läheb tšilli käiku). Küpsetatud kotletid maitsestasin (ja kaunistasin) enne suhu pistmist tüümiani ja sojakastmega.

http://farm4.static.flickr.com/3254/2835491289_8ac0e85dc4_m.jpg

Eemal

#17 2008-09-08 09:07:27

Nipitiri
Abikokk
Registreeritud: 2008-02-26
Postitus: 916

Kas toorest kartulist tehtud kotletilaadsed ka arvesse võiksid minna, või on need ikka pigem pannkoogid?

Kuna sarnaseid asju siin retseptikogus siiski kotlettideks nimetatakse, siis lähevad kirja eilsed kartulikotletid toorest riivitud kartulist: 5-6 kartulit riivida, segada 2 muna, 1tl soola ja 2 spl jahuga - võib ka panna nt küüslauku ja tilli vmt. Praadida õli ja või segus aeglaselt kuldpruuniks.

Viimati muutnud Nipitiri (2008-09-08 09:08:23)

Eemal

#18 2008-09-08 10:37:21

Ssille
Kokaõpilane

Tegin Maire Suitsu kokaraamatust leitud retsepti järgi juustumaitselisi suvikõrvitsapätsikesi. Mulle maitsesid!

http://4.bp.blogspot.com/_gitHFFsseac/SMTTCOWRCHI/AAAAAAAAEwM/pJDETrqMH9o/s320/Picture+8639.jpg

Eemal

#19 2008-09-08 14:18:18

Maris
Abikokk
Registreeritud: 2008-05-13
Postitus: 307

Valmis! smile

Tegin suvikõrvitsakotlette. Juurde serveerisin meestemoosi (seenteta), selline mõnus magushapu lisand.

Jätsin oma kommentaari retsepti juurde, aga lisan veel, et praadimisaeg peaks olema pikem kui 3-4 minutit, mis retseptis on toodud. 

Eriti õnnestunuks ma oma seekordset lõunat ei pea, sest kotletid ei tahtnud koos püsida (teine pannitäis tuli parem, sest kotletisegu oli saanud seista)., See aga ei morjenda mind, teen köögiviljakotlette edaspidigi.

Viimati muutnud Maris (2008-09-08 14:21:03)

Eemal

#20 2008-09-08 15:12:52

Kait
Abikokk
Registreeritud: 2008-03-03
Postitus: 125
Veebileht

väga hea teema. olen juba paar aastat hoogu võtnud, et porgandikotlette teha, need on nii head. Nüüd teen kindlasti ära.

P.S lootsin, et tuleb mingi seeneteema....ja tuligi. Mingi seenekotleti variandi peab ka kindlasti ära proovima! Huvitav, mis siis välja tuleb, kui seen ja porgand kokku panna?

Üks hea keretäis kulub alati ära!
minu KOKARAAMAT --> kokkamine.blogspot.com

Eemal

#21 2008-09-08 15:16:04

Blondie
Abikokk
Registreeritud: 2008-06-26
Postitus: 137

Eva kirjutas:

Esiteks tänan kooskokkamise teema autorit, sain maitsva lõunasöögi! smile

Võtsin kotlettide tegemise aluseks siit nami-namist suvikõrvitsakotlettide retsepti; koguseid sai pandud täpselt nii palju nagu toormaterjali oli, aga nii porgand, kartul kui suvikõrvits said kõik esindatud. Maitselt lihtne, aga hea. Järgmisel korral olen maitseainete kasutamisega julgem (tõenäoliselt läheb tšilli käiku). Küpsetatud kotletid maitsestasin (ja kaunistasin) enne suhu pistmist tüümiani ja sojakastmega.

http://farm4.static.flickr.com/3254/283 … 5dc4_m.jpg

Küll Eval on ilus pilt!

Eemal

#22 2008-09-08 15:21:15

Pille
Peakokk
Veebileht

Kait kirjutas:

Huvitav, mis siis välja tuleb, kui seen ja porgand kokku panna?

Siis tulevad seene-porgandikotletid big_smile

Aga väga tore, et see lihtne teema meeldib. Talvel on meil rohkem aega midagi filigraanset ja keerulisemat teha smile

Foorumis

#23 2008-09-08 15:24:35

Thredahlia
Abikokk
Registreeritud: 2008-01-14
Postitus: 784
Veebileht

Njaa, proovi sa siis nüüd köögiriistade ja raamatuteta niimoodi kaks nädalat kodus istuda! Peab netti kammima ja leiutama hakkama - jube seenekotleti isu tuli peale.

Aga auhinnaraamat on juba omast tarkusest olemas - mõnus soe ja ilus pealekauba!

Varasemast.. mulle maitsevad hirmasati ka juustused kartulipannkoogid ja küüslaugused suvikõrvitsapannkoogid. Olenevalt sellest kas ja kui palju niiskust välja pigistada saab mõlemaid ka kõrgemaks kotletiks vormida.

http://bp0.blogger.com/_Uht4UamPGHk/R77aHRfnjgI/AAAAAAAAJtY/AEjuuBWfavg/s320/kartul.JPG

Eemal

#24 2008-09-08 16:39:20

Kait
Abikokk
Veebileht

Jätsin siiski seekord seened kotleti seest välja ja tegin neist hoopis seene-sibulasalatit prae kõrvale. Ja kotletid said porgandist: porgandikotletid mannaga. Kraapisin küll hoolega muskaati maitseks sisse, aga ikka sai seda vähem kui ma oleks tahtnud big_smile Ja nisumannat mul ka ei olnud, selle asemel kasutasin maisimannat. Tulemusega ma tegelikult rahule ei jäänud. Kotletid said liiga kuivad ja munased, porgandi ja muskaadi maitset jäi liiga vähe tunda. Arvan, et otsin veel teisigi porgandikotleti retsepte ja proovin veel wink

http://2.bp.blogspot.com/_37H1Xxyx28c/SMUqIWbZxgI/AAAAAAAAAO8/DAnSrfqGvOk/s320/DSCF0541.JPG

Eemal

#25 2008-09-08 16:41:31

Kait
Abikokk
Veebileht

toorest kartulist riivitud pannkoogid, millele lisatud muna ja juustu on küll ühed meie pere lemmikud. teeksin neid tihedamini kui kartuleid käsitsi riivima ei peaks. siit küsimus: millega teie köögivilja riivite? kas kalli köögikombaini ostmine on ainus lahendus, või on mõni muu kaval ja mitte nii kallis riistapuu?

Eemal

Autoriõigus | Muud teenused | Reklaam | Kontakt

Nami-Nami retseptikogu Facebookis

Mõõtühikud