- Maria
- Kokaõpilane
- Registreeritud: 2008-03-04
- Postitus: 6
Peet
selline küsimus: kas poodides müüdavad ja vaakumpakendatud (kodumaised) keedupeedid (tervelt või riivitult) on ilma soola ja säilitusaineteta..?
tahaks head puhast keedupeeti aga tõesti ei ole iga kord aega (ja kui aus olla, siis ei viitsi ka ) ökopoest ostetud toore peedi keetmisega jännata.
tänud!
- Amööb
- Abikokk

- Registreeritud: 2008-02-13
- Postitus: 467
- Veebileht
Re: Peet
Säilitusainete kohta ei oska õelda, kuid ostnud olen neid küll ning maitsevad hästi 
Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.
- Maria
- Kokaõpilane
maitsevad jah hästi ja mugavad on ka ma olengi muutunud täielikuks keedupeedi sõltlaseks.
- Tiina
- Abikokk

- Registreeritud: 2008-01-16
- Postitus: 634
tegelikult peaks paki peal koostis kirjas olema. Nii et kui seal soola ja säilitusaineid nimetatud ei ole, siis neid seal sees ka pole (või nii me tarbijatena usume ).
Gruusia köök on siiski üle kõige!
- Pille
- Peakokk

- Registreeritud: 2007-12-25
- Postitus: 5990
- Veebileht
Ma tahaks ka uskuda, et kui on kirjas, et sisaldab ainult peeti, siis nii ka on. Suurbritannias näiteks on enamus pakendatud keedupeedist äädikaga üle valatud, nii et seal tuli eriti hoolikalt neid pakendisilte lugeda ('organic cooked beetroot' oli enamasti äädikata).
Muide, ilusaid väikeseid keedupeete saab turult ka osta. Fotol turult ostetud väikesed toored peedid:

Maria, mis Sa keedupeedist enamasti teed?
- Kristel99
- Kokaõpilane
- Registreeritud: 2008-03-03
- Postitus: 4
Mul olid vahepeal suured kõhukinnisuse probleemid ning avastasin enda jaoks kaks uut toiduainet - peedi ja küüslaugu. Peeti ostan peamiselt riivitult ning Selverist. See on maitsestamata (võibolla on väheke suhkrut sees), ning seda võib süüa lihtsalt prae/salati kõrvale, aga ka toitude sisse panna.
Olen teinud riivitud peedist näiteks lihtsat rosoljet. Riivitud peet, paar keedetud kartulit, kaks heeringat, sibulat, aeg-ajalt olen isegi värsket tomatit ja kurki salatisse pannud.
Teine lemmikroog on mul peedi-küüslaugu juustusai. Kõige paremini tuleb see välja ahjus, aga mikrolaineahjus saab ka valmistatud. Tavalisele leivale või saiale peale määrida Creme bonjoure'i küüslauguvõiet, siis laduda järgmisena peale lõigutult 2-3 küüslauguküünt, seejärel paks juustuviil ning selle peale 2-3 supilusikatäit riivitud peeti. Seda peab paar korda proovima, et saaks nö kätte endale sobiva stiili (a'la küüslauk vs peet). Aga kuna seda on lihtne teha ja maitseb hästi, siis see on mu mehe lemmiktoiduks kujunenud .
Ja peedi koha pealt, leidsin endale veel Selveris müüdava peedi-porgandi värske mahla. Olen seda juba nädal joonud ja kohe paar aastat noorem tunne on (nimelt ainevahetus kiireneb oluliselt ja kerge on olla).
- Eva
- Abikokk
- Registreeritud: 2008-01-15
- Postitus: 706
- Veebileht
Soomes on ka poodides müüdavad keedupeedid äädikaga üle kallatud. Ma ei tahaks ka uskuda, et nendes on säilitusaineid, sest nad ei säili eriti kaua.
Perenaine.ee sünnipäeva-loos, tule osale!
- Maria
- Kokaõpilane
mu viimase aja lemmik on lihtne salat - peet, rukola, basiilik, kõrvitsaseemned, parmesan ja vürtsköömned, vahel ka apteegitillijuurikas ehk fenkol sisse veel.
aga Kristeli peedi-küüslaugu ahjusaiad tunduvad ka eriti isuäratavad! proovin kindlasti peagi. peedi ja küüslaugu kombinatsioon on üldse suurepärane!
(mul hakkab kõike seda lugedes & kirjutades kohe suu vett jooksma )
- Pille
- Peakokk

- Veebileht
maria kirjutas:mul hakkab kõike seda lugedes & kirjutades kohe suu vett jooksma 
Rõõm kuulda. Selleks ju Nami-nami ongi et kasutajatel a) suu vesistama ajada ja b) varustada neid retseptidega, mis selle vesistamise vastu aitab 
- Thredahlia
- Abikokk

- Registreeritud: 2008-01-14
- Postitus: 784
- Veebileht
Kristel99, tänud hea idee eest!

- Adonay
- Abikokk

- Postitus: 363
- Veebileht
Ma tegin peedist hiljuti Pille retsepti järgi peedipüreesuppi (püreesuppide tegemiseks on kodus vaja eelnevalt vähemalt nädalajagu mõjutustööd teha), mulle väga maitses. Ma tahaks ise katsetada keedupeeti külmades salatites koos jääsalati ja sinihallitusjuustuga, aga ei lubata
Üksõhtu sõitsime trollis töölt koju ja vaidlesime agaralt peedi kasutamise üle mujal kui ainult boršisupis. Pidi olema liiga tugeva maitsega ja mis kõik veel. Ma ütlesin selle peale, et sulle lihtsalt ei maitse ja kõik. Seekord ma vaidlust ei võitnud aga eks ma üritan uuesti. Keedupeedi lõigud röstitud seedermänniseemnete ja muu värske salatimaterjaliga kõlab väga isuäratavalt.
Mul on vanemate saadetud purgistatud peeti, aga see on nii äädikane, et mul pole mingit isu seda süüa 
- Adonay
- Abikokk

- Veebileht
Kusjuures, selle trollisõidu kohta naersime pärast, et kõrvalseisjatel oli kindlasti veider kuulata, kuidas vaieldakse selle üle, kas peeti süüa rohkem ja kuidas 
- Amööb
- Abikokk

- Registreeritud: 2008-02-13
- Postitus: 467
- Veebileht
Sa tee see salat lihtsalt üks päev valmis ning lase maitsta. Või tee endale ja siis röömsalt õhka, et "issand, issand, kui hea" Siis võib-olla suureneb ka tema uudishimu proovimisele.
Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.
- Annu
- Kokaõpilane
- Registreeritud: 2008-01-17
- Postitus: 21
Adonay kirjutas:Pidi olema liiga tugeva maitsega ja mis kõik veel.
minule ka peet eriti ei maitse ja just sellepärast, et tal ei ole maitset (sorry, gurmaanid). Boršis meeldib, peedi-küüslaugu-majoneesisalat meeldib, sest teised maitsed on tugevamad ja peedi lääge maitse jääb varju. mida sinu trollikaaslane küll tugeva maitse all silmas peab?
- Pille
- Peakokk

- Veebileht
Adonay kirjutas:Ma tahaks ise katsetada keedupeeti külmades salatites koos jääsalati ja sinihallitusjuustuga, aga ei lubata 
Mina olen suuuuuur-suuuur peedisõber (Peediprintsess ikkagi, eksole ) ja aeg-ajalt teen sellist imelihtsat salatit: peet (parim on röstitud, aga keedupeet ajab ka asja ära), sinihallitusjuust (minu lemmik on Valio Aura, eriti Aura Gold), oliiviõli, tüümian ja meresoolahelbed:
"Retsept" siin.
- Adonay
- Abikokk

- Veebileht
Ma olen ühe purgi teinud ära jah umbes nii, nagu need kotletid, aga muffinivormis. Naaatukene oli äädikamaitset tunda, aga selle peitsin ruttu-ruttu ära juues peale punast veini Aga ega neid vist eelnevalt leotada pole ju mõtet? Kahtlen selles ise küll. Ju nad siis kotletiks varsti jälle saavad 
- Adonay
- Abikokk

- Veebileht
Annu kirjutas:mida sinu trollikaaslane küll tugeva maitse all silmas peab?
Ilmselt ikkagi seda peedi oma maitset, mis talle lihtsalt ei meeldi 
- Pille
- Peakokk

- Veebileht
Meie ütleme ka Kristel99-le aitäh! 

- Nipitiri
- Abikokk
- Registreeritud: 2008-02-26
- Postitus: 916
Minu konkurentsitu lemmikretsept peedist on peedipüreesupp fetaga - eriti hea eestimaise mahepeediga! Keedupeedisalatist enam meeldib toores riivitud peet hapukoore-mädarõikakastmega, väga hästi sobib nt suitsulõhe juurde.
- Kristel99
- Kokaõpilane
- Registreeritud: 2008-03-03
- Postitus: 4
Ja siin siis minu peedi-küüslaugu juustusaiad - tehtud ahjus 

- Pille
- Peakokk

- Veebileht
- Kraabits
- Kokaõpilane
- Registreeritud: 2008-02-27
- Postitus: 34
Appi kuidas te mulle isu peale ajasite. Ma nimelt arrrrmassstan peeti! 
- Katre
- Kokaõpilane

- Registreeritud: 2008-01-16
- Postitus: 27
Minu lemmiksöök peedist on anni arro salatite ja pirukate raamatust
Marineeritud peet Parmesani juustuga (lk 98)
1 keedupeet 1 väike küüslauguküüs (mina kasutan enamasti paari-kolme küünt) 2 dl külmpress oliivõli 2 sl palsamiäädikat puned, basiilikus, kui on siis rucolat, 1 sl seedermännipähkleid (mina olen kasutanud ka päevalilleseemneid) pähkleid, pipart Parmesani juustu
Keedetud peedi koori ja lõika õhukeseks viiludeks. sega omavahel oliivõli, palsamiäädikas ja pressitud küüslauk. Pane peedid segusse, kihtide vahele pane punet (mina olen ka ilma selleta teinud). Kata kauss ja lase vähemalt 1 tund külmas seista.
Serveerimisel aseta peedid vaagnale, puista peale röstitud seemned, rebitud basiilik, rucola ja juustulaastud. Maitsesta värske pipra (mina enamasti ei pane, kes soovib, paneb ise) ja marinaadiseguga.
Teine versioon sellest salatist on Sepamaa talu köögi lk 40. Seal on lisandiks viilutatud keedumuna (olen proovinud vutimunadega, väga maitsev ka nii). Seedermänni seemned on asendatud röstitud kõrvitsa seemnetega.
Soovitan mõlemaid. Pilti hetkel panna ei ole.
Viimati muutnud Katre (2008-03-16 08:29:00)
|
|