Porgandi-apelsinikook

Lihtne porgandikook kerge apelsinimaitsega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

125 g pehmet võid

1.5 dl suhkrut

2 muna

3 dl nisujahu

1.5 tl küpsetuspulbrit

1.5 dl riivitud porgandit

1 apelsini riivitud koor

Valmistamine

Vahusta või ja suhkur. Lisa ükshaaval vahustades munad. Lisa riivitud porgandid ja apelsinikoor. Sega ettevaatlikult juurde kuivained.

Vala tainas võitatud 20 cm koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 35 minutit.

Soome MTV3 retsept, mugandatud. Pildi tegi MARI-LIIS.

LISA KOMMENTAAR

Mari-Liis
postitatud 21.04.2010 23:54

Küpsetasin 20 cm koogivormis, sellele tainakogusele täpselt paras. Maitselt üsna pretensioonitu, lihtne kook. Polnud üldse halb, aga midagi erilist ka mitte. Et lisaks koorele ka apelsinimahl kasutatud saaks, pressisin selle apelsinist välja, pool lisasin tainasse ja poolest tegin koogile glasuuri (segasin toorjuustu, hapukoore, apelsinimahla, tuhksuhkru). Kaunistuseks ja krõmpsuks lisandiks pekaanipähklid.