Peedisupp kookospiimaga

Peedi ja kookospiima kooslus on väga levinud nt Lõuna-Indias. Siin on lihtne supp, millele lisaks eelnevale annavad mekki sidrun, vürtsköömned ja küüslauk. Sobib ka veganitele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2-3 sl õli

1 tl terveid vürtsköömneid

4-5 küüslauguküünt

500 g värsket või keedetud peeti

200 g kreemjat või 400 g tavalist kookospiima

5-6 dl köögiviljapuljongit

0.5-1 sidruni mahl ja riivitud koor

soola ja musta pipart

Kurgisalsa:

peterselli või koriandrit

värsket kurki

noaotsatäis soola

Valmistamine

Kui kasutad toorest peeti, siis koori peet ja lõika väikesteks kuubikuteks. (Keedetud peet tuleks lihtsalt tükeldada ja supi keetmisfaasi võib lühendada oluliselt).

Kuumuta potis õli, lisa vürtsköömned ja küüslauk ning kuumuta minut aega keskmisel tulel.
Siis lisa peedikuubikud, kuumuta jälle minut aega. Lisa kookospiim ja puljong, maitsesta soolaga ning vähese riivitud sidrunikoorega. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning keeda tasasel tulel umbes 20 minutit, kuni peet on pehme.

Püreesta supp kannmikseris e. blenderis, pane uuesti potti. Maitsesta sidrunimahlaga, vajadusel lisa veel soola-pipart. Jaota taldrikutesse.

Serveeri nt kurgisalsaga: haki kurk ja koriandrilehed peeneks, maitsesta vähese soolaga ning puista kurgisegu supile.

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2014. a. märtsinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Elsa
postitatud 15.01.2010 21:57

Oli väga nauditav kerge õhtusööminguks! Laheotsa pakendatud riivitud keedetud peet ning McKormick'u indiapärane maitseainesegu (vürtsköömneid mul polnud) muutsid kogu söögitöö äärmiselt kiireks. Ka püreestamise jätsin ära :) Kokkuvõttes kerge-kiire-tervislik maitsev! See retsept läheb kindlasti tallele...

Tiina
postitatud 17.01.2010 14:02

Peedisupp kookospiimaga oli minu jaoks võõras kooslus, aga maitses tõesti hää. Iga päev just ei sööks, aga teinekord võib veel. Kõige parem asi supi sees oli muidugi koriandriga kurgisalsa. See pani i-le täpi!

Dee
postitatud 21.01.2010 21:15

Ma kiidan seda head suppi. :) Me ei armasta püreesuppe, aga seda sõime mõlemad ja mees võttis veel teise portsu juurdegi. Kasutasin 200 ml kreemjat kookospiima ja 5 dl puljongit, nii tuli meie jaoks paras. Läheb kindlalt kordamisele.

Pellenovelle
postitatud 24.01.2010 16:16

Soovitan väga! Lapsed söövad ka.

Kylli K
postitatud 01.02.2010 19:01

Aitäh selle retsepti eest, väga head koostisosad, niisugused asjad, mis nagunii kodus olemas. Lapsed ka sõid - see on iga toidu puhul suurim pluss.

Meeri
postitatud 07.02.2010 16:22

meil õnnestus supp kenasti ning maitses samuti. soovitan, uus meeldiv maitse!

itakene
postitatud 23.04.2010 17:26

Väga mõnus uus maitse. Kindlasti jääb menüüsse, aitäh. :)

Kätrin
postitatud 20.09.2010 23:15

Väga mõnus supp ja kui serveerida näiteks espressotassist saab sellest tõeliselt stiilse isutekitaja, mis seltskonnas kindlasti elevust tekitab. Minul meenutas väga tai suppe. Lisasin ka natuke tšillit

Mann L.
postitatud 22.09.2010 17:48

Täiesti suurepärane supp!

Arta
postitatud 09.02.2011 22:32

Ma ei ole eriline india köögi austaja, aga positiivsete kommentaaride tõttu otsustasin seda suppi proovida. Pean siiski tunnistama, et see söök ei olnud kahjuks päris minu maitse, laps ei nõustunud peale väikest lusikatäit enam suppi aga suu sissegi võtma.