Pirnid iirisekastmes

Prantsusmaal on tuntud Carambar-nimelised kompvekid, mis on midagi iirise ja karamelli vahepealset. Siin on neid kasutatud lastepärase desserdi valmistamiseks (mis maitseb ka täiskasvanuile :)) Proovida võid ka kodumaiste iiristega.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2-3 suurt pirni

kreeka pähkli suurune tükk võid

1 tl demerara pruuni suhkrut

Kaste:

6 Carambar- iirist

1 dl 35% rõõska koort

Valmistamine

Pese pirnid, koori, eemalda südamikud ja lõika pirnid suuremateks kuubikuteks. Kuumuta pann pliidil, siis lisa võitükike, suhkur ja pirnikuubikud. Prae paar minutit, pirne ettevaatlikult segades, kuni pirnid on kergelt karamellistunud.
Tõsta praetud pirnikuubikud magustoidupokaalidesse.
Eemalda Carambar-kommid paberist, pane pannile ja vala peale rõõsk koor. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni kompvekid on sulanud ja kaste on ühtlane.
Kalla Carambar-kaste pirnidele ja serveeri.

Retseptiidee: Poires sauce Carambar, ajakiri Régal (octobre & novembre 2008)

LISA KOMMENTAAR