Prantsusmaal on tuntud Carambar-nimelised kompvekid, mis on midagi iirise ja karamelli vahepealset. Siin on neid kasutatud lastepärase desserdi valmistamiseks (mis maitseb ka täiskasvanuile :)) Proovida võid ka kodumaiste iiristega.
Pese pirnid, koori, eemalda südamikud ja lõika pirnid suuremateks kuubikuteks. Kuumuta pann pliidil, siis lisa võitükike, suhkur ja pirnikuubikud. Prae paar minutit, pirne ettevaatlikult segades, kuni pirnid on kergelt karamellistunud.
Tõsta praetud pirnikuubikud magustoidupokaalidesse.
Eemalda Carambar-kommid paberist, pane pannile ja vala peale rõõsk koor. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni kompvekid on sulanud ja kaste on ühtlane.
Kalla Carambar-kaste pirnidele ja serveeri.
Retseptiidee: Poires sauce Carambar, ajakiri Régal (octobre & novembre 2008)
Pirnid iirisekastmes
Prantsusmaal on tuntud Carambar-nimelised kompvekid, mis on midagi iirise ja karamelli vahepealset. Siin on neid kasutatud lastepärase desserdi valmistamiseks (mis maitseb ka täiskasvanuile :)) Proovida võid ka kodumaiste iiristega.