Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Rugelach-küpsised ploomitäidisega vegetaarroog

Juudi köögist pärit magus küpsetis, siinkohal kuivatatud ploomi täidisega. NB! Toorjuustusisalduse tõttu ei ole see nn pareve, nii et koššeri järgijatele ei tohi neid peale lihasöömist serveerida.

32 tk
Eelmisel päeval:
Hõõru toasoe või ja toorjuust ühtlaseks. Klopi juurde suhkur, siis sega juurde jahu ja sool. Sega ja sõtku tainas ühtlaseks, siis suru palliks, keera toidukilesse ning pane 24 tunniks külmkappi tahenema.
Pane kuivatatud ploomid kaanega kaussi, kalla peale brändi. Kata kaanega ning pane samuti 24 tunniks külmkappi.

Valmistamise päeval:
Nõruta ploomid, püreesta köögikombainis või kannmikseris ühtlaseks.
Sega purusegu jaoks riivsai, suhkur ja kaneel.
Jaota tainas kaheks, pane üks tainatükk tagasi külmkappi.
Rulli tainas kergelt jahusel laual umbes 25 cm läbimõõduga õhukeseks kettaks. Jaota see terava noa või "pitsaratta" abil 16 piklikuks sektoriks.
Määri pool ploomipüreest tainakettale, jättes servad umbes 2 cm ulatuses puhtaks. Puista peale pool riivsaia-suhkrusegust.
Keera sektorid laiemast otsast alates tihedasti rulli.
Saad 16 tillukest sarvesaia.
Aseta sarvesaiakesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pealt lahtiklopitud munavalgega, soovi korral puista peale veidi kaneeli ja suhkrut.
Küpseta 180-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni rugelach-küpsetised on kuldpruunid.
Lase veidi jahtuda, siis libista metallrestile lõplikult jahtuma.

Korda ülejäänud tainaga sama protsessi kas kohe või järgmisel päeval.

Täidis inspireeritud Martha Stewarti retseptist.
Dessert
Küpsetamine
Jõulud ja aastavahetus
  • Magusad küpsetised ja tordid
  • juudi


Kommentaarid:

(18.12.2009 6:58:10)
Võtsime neid peole kaasa. Kõikidele maitses ja meile ka. Teen varsti jälle :)
Zoozi
(30.01.2010 18:32:52)
Hmm, kaks korda olen teinud ja mulle tundub jahu kogus natuke ebapiisav st taigen jääb nii kleepuv, et on vöimatu käsitleda:( olen proovinud nii, et peale lahtirullimist ja enne kokkurullismist panen veel kord kylma, et nii vedel poleks taigen.
Peaks veel mainima, et järgmisel ja ylejärgmiselgi päeval on need kypsised väga head:)
irmasista
(1.02.2010 8:02:21)
Rugelach-küpsised ploomitäidisega on ikka väga head :)
Triinpvr
(3.02.2010 16:45:45)
väga maitsvad ja erilised küpsetised. taigen on ka väga kergesti käsitletav. tegime ka aprikoositäidisega, aga ploomitäidisega on meie pere lemmikud.
kiisumiisu
(13.06.2014 17:26:15)
Tehtud! Väga head! Taigen oli justkui pehme, kuid panin rullimisel natuke rohkem jahu ja ei mingit probleemi. Poest sain mingid väljamaised ploomid, mis olid eriti kuivad ja kõvad, nii et pärast leotamist ja nõrutamist ei õnnestunud neid kuidagi püreestada. Lisasin väljanõrutatud brändi ja ka siis sain jube tihke massi. Mässasin ja möllasin tublisti aga vaev tasus ära. No tõesti mõnusad ampsud - kerged, õhulised, maitserikkad!
Erka

Kommenteeri