Seente ettevalmistamine. Kupata ehk keeda seeni kahes vees, koori hoolikalt pinnale tekkiv vaht. Teise keeduvette pane sörts äädikat ja jämedat soola. Kupatatud seened pese läbi ja jäta mõneks tunniks külma vette ligunema. Siis pane seened sõelale või marlisse nõrguma, tõsta vajutiseks peale kivi vms, et kogu vedelik välja pressida. Lase järgmise päevani nõrguda.
Hapendamiseks pane seened purki vaheldumisi küüslaugu, mustasõstralehtede, tilli ja jämeda soolaga. Sulge purgid õhukindlalt ja tõsta jahedasse keldrisse.
Retsept on mugandatud Heidi Vihma raamatust "Setost saarteni" (Menu 2011)
Vana ja hea viis seente säilitamiseks. Kasutasin tilliõisikut, mis oli juba suht vana aga seemned annavad ka väga hea maitse, Lisaks panin ka mõne tammelehe, minu vanaema väitis, et see aitab seente säilimisele kaasa. Nendest saab hea salati või niisama prae kõrvale lisandiks.
Hapendatud seened
Häid hapendatud seeni võib süüa otse purgist, ent need sobivad ka lisandiks või siis supi ja kastme sisse.